100% eieren van vrije uitloop bij IKEA België tegen 2020

100% eieren van vrije uitloop bij IKEA België tegen 2020

Bij IKEA streven we ernaar een positieve impact te hebben op mensen, dieren en de planeet.

IKEA België koopt al jaren enkel eieren in van scharrelkippen of kippen met vrije uitloop. Op globaal niveau maakt IKEA Food Services AB een sterke vooruitgang om tegen eind augustus 2020 de doelstelling te behalen om enkel nog eieren van vrije uitloop aan te kopen, met scharreleieren als tussenstap. Dit voor verse, hele en vloeibare eieren in meer dan 400 IKEA woonwarenhuizen verspreid over 49 landen.

De eieren die gebruikt worden als een ingrediënt in de IKEA Food producten die verkocht worden in de Zweedse shop, als deel van het internationale aanbod, zijn voor het overgrote deel kooivrij. IKEA Food Services AB werkt samen met zijn leveranciers om het gebruik van kooieieren verder uit te faseren, om ook de laatste gaatjes te dichten.

Bij IKEA België bieden we onze klanten meer dan 1000 voedingswaren aan in de IKEA restaurants, bistro’s en Zweedse shops van onze 8 Belgische woonwarenhuizen. Meer dan 800 hiervan worden lokaal aangekocht. Wij hebben garanties van onze leveranciers dat alle gebruikte eieren scharreleieren of eieren van vrije uitloop zijn.

Bijna 300 items die verkocht worden in België komen uit de IKEA Food global range. Voor slechts 4 producten hieruit kunnen wij momenteel niet garanderen dat de gebruikte eieren geen kooieieren zijn.

IKEA Food Services AB werkt eraan om deze productie uit te faseren in de IKEA Food supply chain tegen eind augustus 2020, en zo het overblijvende gat te dichten.

IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.