40 jaar iconisch comfort en stijl; de POÄNG fauteuil

40 jaar iconisch comfort en stijl; de POÄNG fauteuil

Vanaf september bij IKEA

HET LEVENDE BEWIJS VAN TIJDLOOS DESIGN

De POÄNG fauteuil van IKEA viert dit jaar zijn 40ste verjaardag: 40 jaar stijl, comfort en keuze in één iconische fauteuil. Om dat te vieren, voegen we één nieuw frame en zes nieuwe hoezen toe aan de bestaande reeks combinaties. Kom mee met ons genieten van vier decennia comfort en stijl!

Nieuwe versie van een oude klassieker

IKEA introduceert één nieuw frame en zes nieuwe hoezen ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van POÄNG. Benieuwd naar de nieuwe kleuren, nieuwe motiefjes en het speciale POÄNG frame gebaseerd op de allereerste versie? Ontdek ze alvast hier.

De stoel die staat voor kwaliteit

De tijd heeft duidelijk uitgewezen hoe duurzaam de vormgeving van POÄNG is. Het frame gemaakt van lagen gebogen hout draagt moeiteloos wie erin gaat zitten, dag in dag uit. 

Zweeds icoon, Japanse creatie

De stoel werd veertig jaar geleden ontworpen door de Japanse ontwerper Noboru Nakamura. Volgens de ontwerper brengt het beste design beweging tot leven. Nakamura vertelt over zijn ontdekking dat je zittend op een onderstel in gebogen triplex dat in U-vorm doorloopt naar het zitvlak (cantileverconstructie) lichtjes kan schommelen. Zo ontstond zijn idee voor de eerste POÄNG fauteuil. "Een stoel mag degene die erop zit niet vastbinden en beperken, maar moet emotionele voldoening oproepen en een beeld van stress die van ons afglijdt." De beweging die daarvoor zorgt bezit volgens Nakamura intrinsieke betekenis en waarde.

Wist je dat...

- De POÄNG fauteuil de best verkopende fauteuil is bij IKEA

- De fauteuil eerst POEM heette, maar in 1992 de naam POÄNG kreeg toen er een nieuwe versie met een reeks verbeteringen op de markt kwam.

- Er al meer dan 30 miljoen POÄNG fauteuils zijn verkocht en er jaarlijks momenteel ca. 1,5 miljoen POÄNG fauteuils verkocht worden.

- De stoel ongeveer 21% minder dan 40 jaar geleden kost door de constante zoektocht naar efficiëntie en duurzaam materiaalgebruik.

Benieuwd naar nog meer POÄNG wijsheid? Neem dan zeker een kijkje in het POÄNG persdossier.

Contacteer ons
Sabrina Requejo Commercial PR responsible, IKEA Belgium
Sabrina Requejo Commercial PR responsible, IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.