All I want for Christmas is... een IKEA HÖVAG of MORGEDAL matras

IKEA matrassen bekroond met Test Aankoop label 'Beste koop'

2017 staat voor de deur. En dus slaan we binnenkort weer met z’n allen aan het joggen, fitnessen en laten we dat glaasje wijn voor wat het is. Maar “een goede gezondheid’ – zoals je die vaak krijgt toegewenst op 1 januari – begint echter bij een goede nachtrust. En dus zet IKEA ‘meer en beter slapen’ op zijn lijstje van goede – en haalbare - voornemens voor 2017. Beter zelfs, de Zweedse meubelfabrikant nodigt jou uit om hetzelfde te doen.  

Kwalitatiever slapen dus. Dat doe je per definitie nog altijd het best in je bed. Op een goede matras. Maar welke factoren bepalen nu of een matras ‘goed’ is? En is de duurste matras de beste? Volgens Testaankoop alvast niet. De consumentenvereniging testte een 35-tal matrassen van verschillende merken op onder andere lichaamsondersteuning, vochtafvoer en absorptie van de beweging. Kenmerken die stuk voor stuk belangrijk zijn in de keuze van een goede matras. Maar ook met de prijs werd rekening gehouden. Het eindresultaat? De IKEA HÖVAG en IKEA MORGEDAL matras werden door Testaankoop bekroond met het label ‘Beste koop’. 

De duurste matrassen zijn niet per definitie de beste. Met onze ‘Beste kopen’ kunt u op beide oren slapen", aldus Testaankoop.

 

IKEA HÖVAG en IKEA MORGEDAL

Wat deze matrassen dan zo bijzonder maakt? De IKEA HÖVAG is een matras met geharde pocketveren die onafhankelijk van elkaar bewegen. Daardoor volgen ze de vorm van het lichaam heel precies en bieden ze steun op de juiste plaatsen. De matras is ook vrij zacht waardoor bewegingen goed geabsorbeerd worden. Bovendien ventileert de HÖVAG ook voldoende, wat dan weer helpt om schimmelvorming te voorkomen. Kortom, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, aldus Testaankoop.

Voor de liefhebbers van hardere matrassen biedt de IKEA MORGEDAL een mooi alternatief. Deze matras wordt door Testaankoop omschreven als vrij hard, duurzaam én gemakkelijke te verplaatsen. Ze weegt immers slechts twaalf kilogram en is voorzien van vier handgrepen om het heffen te vergemakkelijken. Een leuk extraatje is de afneembare bekleding die in de wasmachine mag. 

De slaapspecialisten van IKEA

Bij IKEA zijn ze uiteraard heel blij met de positieve beoordeling van Testaankoop, maar helemaal als een verrassing komt die niet. IKEA matrassen worden immers ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek. De slaapspecialisten van IKEA doen jaarlijks duizenden slaapkamers aan om een beter inzicht te krijgen in wat mensen willen en nodig hebben als het op hun slaap aankomt. Wat blijkt: mensen bepalen graag zelf hoe hun bed en hun matras eruitziet. Begrijpelijk, aangezien je er toch heel wat uren in doorbrengt. Daarom mag je bij IKEA ook 90 nachten testen en kan je rekenen op een garantie van 25 jaar.

Opgerold slaapt netjes

Toegegeven, een matras is misschien niet het meest voor de hand liggende kerstcadeau. Het inpakproces alleen al zal de cadeaustress ongetwijfeld opnieuw doen opborrelen bij menig cadeautjesjager, maar toch valt het te overwegen. En wel hierom: IKEA heeft zijn matrassen zo ontwikkeld dat je ze gemakkelijk kan oprollen. Zo neemt de matras minder ruimte in en kan je ze eenvoudig meenemen naar huis. Gevolg? Je bespaart op vervoerskosten. Bovendien kan je de opgerolde matras bij thuiskomst onmiddellijk gebruiken. Opgelet, het duurt ongeveer 72 uur voor ze haar volledige comfort opnieuw bereikt. Een leuke extra die je er bovendien gratis bij krijgt: bij aankoop van een nieuwe matras neemt IKEA je oude matras terug om te recycleren

Contacteer ons
Miguel Aguza Country External Communication Manager, IKEA
Manon Gerlo oona
Audrey Verhulst oona
Miguel Aguza Country External Communication Manager, IKEA
Manon Gerlo oona
Audrey Verhulst oona
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.