Beleef de woonkamer van de toekomst met IKEA in Milaan

Beleef de woonkamer van de toekomst met IKEA in Milaan

IKEA presenteert deze week haar kijk op de woonkamer van de toekomst. Tijdens de Milanese designweek Salone del Mobile opent zij hiertoe een speciaal IKEA Festival IKEA Festival ‘Let's Make Room for Life’. In Milaan maakt IKEA ook het laatste nieuws bekend over de samenwerkingen met HAY, Tom Dixon, kunstenaar Kevin Lyons en het artistieke duo Pinar & Viola. Het IKEA Festival ‘Let’s Make Room for Life’ is nog tot en met 9 april te bezoeken aan de Via Ventura 14 in Milaan.

Multifunctioneel en flexibel

“Ons leven thuis is drastisch aan het veranderen. Steeds meer mensen wonen in steeds kleinere huizen in stedelijke gebieden. We vertrouwen steeds meer op technologie en onze leefruimtes moeten multifunctioneel zijn. Daarom fantaseert IKEA graag over de rol van de meest flexibele ruimte in huis: de woonkamer”, vertelt Marcus Engman, Head of Design bij IKEA.

“IKEA is nieuwsgierig naar het dagelijks leven thuis. Welke dromen, wensen en behoeftes hebben mensen voor hun woonkamer en hoe kunnen we deze ruimte helemaal klaar voor de toekomst maken? In Milaan laten we zien hoe we deze uitdaging aangaan. We presenteren onze ideeën in een levendige sfeer en creëren ons eigen festival.”

IKEA Festival

Voor deze gelegenheid tovert IKEA een oud Italiaans pakhuis om tot een bruisende woonkamer van de toekomst. Hier kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste collectie zoals YPPERLIG, DELAKTIG, STOCKHOLM, BJÖRKSNAS, ART EVENT 2017 en STUNSIG en de nieuwe zetels VIMLE, Red Dot Award winnaar HAVSTEN en VALLENTUNA. De woonkamer van de toekomst is tot stand gekomen in samenwerking met de Britse designer Faye Toogood, de Zweedse creatieve bloggers Anna & Pella en tijdschrift Openhouse uit Barcelona. Verder zijn er live workshops, kunstexposities en geeft IKEA een exclusief kijkje achter de schermen bij productontwikkeling, waar designstudenten van ECAL School of Design in Zwitserland gaan schilderen met robots. Natuurlijk is de IKEA Food Market ook aanwezig om een Italiaanse variant op de Zweedse gehaktballen te serveren.

"IKEA is nieuwsgierig naar het dagelijks leven thuis. Welke dromen, wensen en behoeftes hebben mensen voor hun woonkamer en hoe kunnen we deze ruimte helemaal klaar voor de toekomst maken?"

Bioscoop

In het Teatro Manzoni, de locatie van Tom Dixon in Milaan, gebruikt IKEA de oude bioscoopzaal voor een serie exclusieve korte films en gesprekken over de toekomst. Hier wordt ook de documentaire ‘The Journey of an Idea’ vertoond over de totstandkoming van de DELAKTIG collectie en draaien uitgaansfilms zoals Saturday Night Fever. Bezoekers kunnen de DELAKTIG collectie bekijken en meer ontdekken over de samenwerking tussen IKEA en Tom Dixon. Zo is DELAKTIG onder meer ontwikkeld met behulp van studenten van drie universiteiten in Tokio, Londen en New York. In het Teatro Manzoni is tevens een IKEA PS 2017 pop-up winkel.

 

Het volledige programma van het IKEA Festival 'Let's Make Room For Life' is hier terug te vinden.

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.