Bereid je voor op een magisch eindejaar met de DEKORERA & VINTER collectie van IKEA

Oktober 2020

We bereiden ons stilaan voor op gezellige feestdiners, warme familiemomenten en koude, maar heerlijke, winterwandelingen. Om het eindejaar optimaal in te zetten lanceert IKEA de DEKORERA & VINTER collectie, tal van producten waarmee je niet alleen de kerstboom, maar gewoon de hele woning in feeststemming brengt. Beleef samen met IKEA een onvergetelijke kerst en laat je inspireren door de vele betaalbare, duurzame en creatieve tips om samen te koken, te decoreren en in te pakken. Het volledige kerst- en eindejaarsassortiment is vanaf oktober beschikbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.be.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Winterse gezelligheid troef met de DEKORERA collectie woonaccessoires en textiel ​

Na een voorproefje in October News, lanceert IKEA nu een volledige collectie geïnspireerd op de donkere, doch warme portretten en stillevens van de 17e-eeuwse grootmeesters van de Nederlandse schilderkunst als Rembrandt, Vermeer en Hals. De rijke kleuren en stijl dat het werk van deze kunstenaars typeert, werd door de IKEA ontwerpers gecombineerd met traditioneel Scandinavisch vakmanschap. Het resultaat is DEKORERA, een collectie woonaccessoires en textiel die je woning een extra gezellige, maar tevens arty look geven. Gaande van kandelaar, kussensloop tot artistiek dienblad en tapijt. 

Wanneer de voorbereidingen minstens even leuk zijn als het feest zelf!

Ook al is het momenteel nog niet duidelijk hoe we dit jaar kerst zullen vieren, vieren zullen we sowieso! Met de inspirerende tips van IKEA waan jij je ook tijdens de voorbereidingen al in feeststemming, en geniet je nog lang na van wat beloofd een unieke kerst te worden. 

Een cadeau dat op een originele manier verpakt is, is nóg leuker om te geven. Wikkel je cadeau in de TROLLPIL theedoek of een kussensloop en gebruik een kleurrijk koord of lint om het vast te binden. Supereenvoudig, minder knip- en plakwerk, duurzamer en jouw cadeautje is ongetwijfeld het meest originele onder de boom. 

Laat dit jaar de kinderen het tafelkleed kiezen, en met kiezen bedoelt IKEA niet de kleur of het patroon. Nee, laat de kinderen hun fantasie de vrije loop op het MÅLA tekenpapier en schuif gezellig aan tafel rond hun kunstwerkjes. 

Haal een stukje Zweedse traditie in huis en hang papieren sterrenversiering voor je raam. Met de STRÅLA lampen waan jij je in een sprookje met de schilderachtige lichtweerkaatsingen op je muur.

VINTER nieuwtjes onder de boom en op je bord

Wat is kerst zonder kerstboom, en wat is een kerstboom zonder versiering? Dit jaar komt IKEA met heel wat nieuwigheden uit de hoek. Wat dacht je van een alternatieve kerstboom volledig uit bamboe? Of eentje uit hernieuwbaar plastic? Breng kleur in je boom met nieuwe glazen kerstballen in de traditionele kerstkleuren goud, groen en rood voor een meesterlijke afwerking.

Terwijl jij begint aan de voorbereidingen van het feestmenu, amuseren de anderen zich met het bouwen van het VINTERSAGA peperkoekenhuisje. Win-win: zo heb je meteen een zoete versnapering voor bij de koffie.

Serveer de aperitiefhapjes in de nieuwe VINTER kommetjes en draag zo je steentje bij. Deze kommetjes werden namelijk met de hand gemaakt door sociale ondernemers in Doi Tung, Thailand. Je feestelijke gerechten zien er nog lekkerder uit op de INBRINGANDE serveerstand. 

Sluit de avond af met een heerlijk glaasje VINTERSAGA Glögg: een fruitachtige, non-alcoholische Scandinavische glühwein rijk aan aardse kruiden die ongetwijfeld in de smaak zal vallen. En vergeet tenslotte niet de etensrestjes te bewaren in een handige IKEA 365+ voorraadpot en ga zo voedselverspilling tegen want #allebeetjeshelpen.


Ontdek de volledige VINTER & DEKORERA collectie in de uitgebreide persdossiers hieronder:

Persdossier - VINTER

PDF - 147 Mb

Persdossier - DEKORERA

PDF - 23 Mb

Voor productaanvragen, contacteer [email protected].

Voor meer informatie, neem contact op met:

Persdienst IKEA België
[email protected]
+32 2 709 15 19

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.