Beter slapen in 1-2-3 met IKEA


Zaventem, 19 september 2022 - Omdat we één derde van ons leven al slapend doorbrengen bundelt IKEA voor jou de producten die cruciaal zijn voor een goede nachtrust. De juiste materialen zijn één ding, maar ook de inrichting van je slaapkamer kan een wereld van verschil betekenen voor je rust. Ontdek hieronder verschillende slaapkamerstijlen en kijk binnen in de slaapkamer van
Kaat Nelles. Deze verschillende tips en trends helpen je op weg om op een betaalbare wijze de ideale slaapplek te creëren. Slaapwel 💤

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.


BEGIN BIJ HET BEGIN

Een goede nachtrust begint bij de basis: je matras, je kussen en je dekbed, maar waar moet je nu juist rekening mee houden?

  • Een matras dient in elke positie comfortabel aan te voelen en vooral steun te bieden aan je wervelkolom, schouders en heupen. Ben jij een rugslaper? Dan heb je een stevige matras nodig zoals bijvoorbeeld de VÅGSTRANDA matras. Slaap je meestal op je zij, ga dan voor een foam- of latexmatras, zoals de middelharde VALEVÅG matras van IKEA. Mensen die het 's nachts snel warm hebben, opteren best voor een binnenveringsmatras, terwijl latex de warmte langer vasthoudt voor koukleumen.
  • Bij de keuze van het ideale kussen, speelt je slaaphouding een rol. Voor zij- en rugslapers is een steviger, hoger kussen een goede keuze of het MJÖLKKLOCKA ergonomisch kussen. Slaap je liever op je buik, dan is een lager, zachter kussen perfect voor jou. Een kussen dat geschikt is voor iedereen, is het IKEA KLUBBSPORRE ergonomisch kussen in memoryfoam. Dit kussen vormt zich naar je hoofd, nek en schouders en heeft een kant die je afkoelt als het te warm wordt. 
  • Als derde cruciale item, is er het donsdeken om je nachtrust op te krikken. Word je graag stevig ingepakt door een warm en zwaar donsdeken? Of hou je het liefst fris en luchtig in je bed? Hou je meer van een verendons of kies je voor gemakkelijk te onderhouden synthetisch materiaal? De dekbedden van IKEA zijn er in verschillende materialen, warmteclassificaties en vullingen met verschillende isolerende eigenschappen zodat je zelf kan aanvoelen wat het beste bij je past.

👉🏻 Vind jouw perfecte matras, dekbed en hoofdkussen met deze comfortplanner.

KIES JE FAVORIETE STIJL

Bij IKEA kan je dit seizoen kiezen voor een moderne, frisse inrichting die energie uitstraalt, ofwel voor een meer traditionele stijl die nostalgie ademt met romantische bloemenmotieven. Eén ding is zeker, tussen zachte patronen van wilde bloemen, strepen en abstracte stippen in neutrale tonen kom jij gegarandeerd tot rust. 

Wie een speelse inrichting verkiest, kan een statement maken met felle kleuraccenten en verrassende grafische prints. Creëer een eigentijdse look door gedurfde kleuren en patronen te contrasteren met zachte materialen en zandkleurige details. Laat vooral je persoonlijkheid naar voren komen in de inrichting van je ruimte. Wat dacht je van een regenboog op je kussen, of beestjes op je dekbed?

Vind je meer aansluiting bij een traditionele inrichting die de rustgevende sfeer van typische Scandinavische cottages nabootst? Door een harmonieuze combinatie van dromerige pastels en zachte texturen, creëer jij de slaapkamer van je dromen.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ FUN & FRIS ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ NOSTALGISCH

STIJL 1: PURPURBRÄCKA dekbedovertrek €12,99, ODDNY bolletjes kussensloop €4,99, MOLNSKOG muurdecoratie €12,99, ODDNY katten kussensloop €4,99 STIJL 2: NÄSSELKLOCKA dekbedovertrek €29,99, VRIGSTAD spiegel €39,99, KORKEN karaf €3,99, GRADVIS vaas €6,99, TIMJANSMOTT kussensloop €19,99
STIJL 1: PURPURBRÄCKA dekbedovertrek €12,99, ODDNY bolletjes kussensloop €4,99, MOLNSKOG muurdecoratie €12,99, ODDNY katten kussensloop €4,99 STIJL 2: NÄSSELKLOCKA dekbedovertrek €29,99, VRIGSTAD spiegel €39,99, KORKEN karaf €3,99, GRADVIS vaas €6,99, TIMJANSMOTT kussensloop €19,99 

Doe er gerust je eigen ding mee, en combineer verschillende lagen in verschillende patronen, zo geef je zeker uiting aan jouw persoonlijke stijl. Combineer bijvoorbeeld het nieuwe NÄSSELKLOCKA bedlinnen met het VERSTERVIG vloerkleed: de patronen contrasteren, maar het kleurenpalet past mooi tot één geheel.

EEN KIJKJE IN DE SLAAPKAMER VAN...

Kaat Nelles stoomde haar slaapkamer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen door toevoeging van het BJÖRKSNÄS bedframe met bijpassend nachttafeltje. De vintage knop aan de nachttafel zorgt voor een persoonlijke toets en met de SOLKLINT tafellamp creëert Kaat in één knip een warme, gezellige sfeer. Laat die cozy herfstmaanden maar komen!

“Bij de inrichting van onze slaapkamer hebben we gekozen voor warmte en knusheid. Een gezellig herfstgevoel het hele jaar door", vertelt creatieveling Kaat Nelles.
@kaatnelles
@kaatnelles 

Voor extra slaapinspiratie kan je ook de IKEA podcast 'Beter leven begint bij beter slapen' beluisteren.

Meer ideeën en inspiratie voor je slaapkamer vind je hier op de IKEA website.

Heb je interesse in een workshop rond slaap? Hou dan de agenda van je lokale IKEA winkel in de gaten & schrijf je tijdig in.


Voor een volledig overzicht van de nieuwigheden alsook het verhaal achter de designs, bekijk het uitgebreide persdossier hieronder:

IKEA sleep

PDF - 8.6 Mb

Alle producten met een 'IKEA green dot' zijn gerecycleerd of gemaakt van hernieuwbare ​ materialen. Zo is het gemakkelijker dan ooit om betaalbare en duurzame, hoogwaardige inrichting te vinden.


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.