BRENG DE NATUUR NAAR BINNEN MET DE DUURZAME VOORJAARSCOLLECTIE VAN IKEA

BRENG DE NATUUR NAAR BINNEN MET DE DUURZAME VOORJAARSCOLLECTIE VAN IKEA

Breng nieuwe, frisse energie in huis en maak je helemaal klaar voor de lente. De nieuwe voorjaarscollectie van IKEA omvat tropische patronen, natuurlijke materialen en aardse kleuren om je interieur één te maken met Moeder Natuur. Denk maar aan lampenkappen van zeegras, handgeweven wasmanden in rotan of fleurig beddengoed van duurzaam katoen. Daarnaast lanceert IKEA in februari ook het eerste luchtzuiverende gordijn GUNRID. De producten zijn vanaf 7 februari beschikbaar in de IKEA winkels en op IKEA.be

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Gezonde lucht altijd en overal in huis

“Veel mensen weten dat de buitenlucht vaak ongezonde stoffen bevat, maar weinig mensen zijn er zich van bewust dat de lucht binnen even slecht, of zelfs slechter kan zijn” zegt productontwikkelaar Mauricio Affonso. Samen met een team van ingenieurs, ontwerpers en gespecialiseerde vakmensen werkte IKEA aan een betaalbare oplossing om de binnenlucht te zuiveren. Dit met als resultaat de luchtzuiverende GUNRID gordijnen die beschikbaar zijn in grijs en roze. Wanneer licht op de gordijnen valt, ontstaat een reactie die te vergelijken is met fotosynthese in de natuur waarbij schadelijke stoffen zoals geuren en formaldehyde worden afgebroken en de lucht wordt gezuiverd.

Story image


Van natuurlijk zeegras tot lichtbron in huis 

IKEA ontwikkelde de handgemaakte TORARED lampenkap, gemaakt van natuurlijk zeegras. De openingen in de kap zorgen voor een bijzondere lichtinval en creëren een rustige sfeer in huis. Elk stuk is bovendien uniek door de afwisselende kleurschakeringen. Ben je eerder fan van de Art Deco stijl, kies dan voor de metalen, mond geblazen TÄLLBYN lamp. Deze lichtbron werd uitgevoerd in drie verschillende versies: de tafel-, hang- en vloerlamp. 


Rustgevend begin en einde van de dag

Ontwaak door de eerste lentezonnestralen die door de groene ALPKLÖVER gordijnen met Scandinavische bladerenprint binnen schijnen. Deze collectie zit boordevol prachtige prints. Wist je dat de PRAKTBRÄCKA dekbedhoes geïnspireerd is op artistieke historische 18e-eeuwse patronen? Maak van je slaapkamer een plekje ongerepte natuur met de warme, aardse tinten van het JUNIMAGNOLIA dekbedovertrek, de romantische bloemen op het PRAKTBRÄCKA beddengoed, de kussenslopen VENCHEÅSATILDAKNIPPARV en de levendige bladeren op het HILDIGARD tapijt.

Bedtijd wordt iets om naar uit de kijken voor de kleinsten in huis met de speelse KÄPPHÄST dekens, kussens, dekbedovertrekken en tapijten. Doordat de hoes van duurzaam geteelde katoen is gemaakt, wordt de stof bij elke wasbeurt steeds zachter. Bovendien vereist de druktechniek voor de grafische patronen minder water dan conventionele methodes. KÄPPHÄST is dus niet alleen een goede keuze voor je kind, maar ook voor onze planeet.


Beweeg tijdens het stilzitten 

De nieuwe LIDKULLEN zit- en sta kruk stimuleert een gezonde zithouding tijdens het werk. Door je zit- en stahouding onbewust af te wisselen, blijft je lichaam constant in beweging. Daarbovenop is deze ondersteuning niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook een mooie aanvulling in je interieur. Gun jezelf ook wat rust na het werk en ontspan in de BINGSTA armstoel. Een stoel die perfect past bij de nieuwe zit- en sta krukjes. 

 


Ontdek alle nieuwe producten in het uitgebreide persdossier hieronder:

IKEA_Press File_February News IKEA Global Press File_February News.pdf - 15 MB


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manon@oona.be.


 

 

 

Colombine Nicolay PR Leader, IKEA Belgium
Manon Gerlo oona
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4420 medewerkers.