BRENG HET FEEST IN HUIS MET DE FREKVENS COLLECTIE VAN IKEA

Limited edition collectie, februari 2020

No music, no party, right? IKEA stelt de modulaire FREKVENS collectie voor in samenwerking met ‘teenage engineering’, een Zweeds collectief van jonge ingenieurs met een passie voor elektronische muziek. Met deze collectie tover je moeiteloos elke ruimte om in de ultieme feestplek. De draagbare speakers, gekleurde verlichting, zilverkleurige regenjassen en barkrukjes zorgen ervoor dat je alles in huis hebt voor een spontaan (huis)feest. De beperkte collectie is vanaf februari 2020 beschikbaar in alle Belgische IKEA vestigingen en op IKEA.be.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

FREKVENS zorgt voor de muziek, jij voor de moves!

De naam FREKVENS, wat 'frequentie' betekent, omschrijft perfect de kern van de collectie. Centraal staan de speakers voor het kraakheldere geluid van jouw favoriete muziek. Vul deze aan met de kleurrijke verlichtingssystemen en het feest kan niet meer stuk. 

Het idee achter de collectie is om mensen via muziek bij elkaar te brengen. Om het concept af te maken omvat FREKVENS nog handige accessoires om je avond vorm te geven: van barkrukjes en stapelbaar servies tot waterafstotende kussenhoezen en modieuze regenjassen.


Overal feest dankzij de modulaire collectie

Hou je dit feest thuis of met opzet net ver weg van huis? Dankzij de draagbare en modulaire muziekinstallatie heb je enkel een stroomverbinding nodig om spontaan je vrienden uit te nodigen voor een feestje. Planning wordt overbodig omdat je alle feestartikelen bij de hand hebt. Sluit nog enkele LED lichtjes en spotlights aan op het systeem en je gaat een onvergetelijke avond tegemoet.

“Deze licht- en geluidscollectie bouwt voort op de waarden van teenage engineering: oog voor esthetiek, hoge geluidswaliteit en goed ontworpen producten voor mensen die van muziek houden." zegt Michael Nikolic, Creative Design Leader bij IKEA in Zweden. 


Wie zit er achter de collectie? 

Teenage engineering is een creatief collectief uit Stockholm dat bestaat uit ingenieurs, ontwerpers en computerprogrammeurs die een passie delen voor het maken van muziek maar ook elektronica. Hun missie is eenvoudig: dingen creëren die in de wereld nog ontbreken. 

Oprichter Jesper Kouthoofd: "We wilden iets maken dat aanvoelt als IKEA, maar tegelijkertijd ingaat tegen de standaard IKEA ervaringen. Het is spannend om grenzen te verleggen en elkaar uit te dagen. IKEA is gekend om zijn meubilair, gehaktballen en binnenkort...voor zijn feestjes!”


Ontdek alle nieuwe producten in het uitgebreide persdossier hieronder:

FREKVENS Persbericht

PDF - 4.8 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.