Catherine Bendayan komt aan het hoofd van IKEA België

Catherine Bendayan wordt op 1 augustus 2015 de nieuwe CEO van IKEA België. Catherine Bendayan, 49 jaar, zal verantwoordelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van IKEA België en kan daarbij steunen op haar jarenlange ervaring bij de IKEA Groep. Ze volgt Olivier Baraille op, die de leiding zal nemen over IKEA Frankrijk.

De ervaring die Catherine Bendayan de laatste 26 jaar bij de IKEA Groep heeft opgebouwd, zal ze nu kunnen delen met IKEA België. Ze studeerde af aan de Ecole supérieure de Commerce van Marseille en begon haar carrière in het IKEA woonwarenhuis van Marseille in 1989. Bij IKEA Frankrijk heeft ze diverse verantwoordelijke functies vervuld, in 2010 werd ze er Vice CEO. In 2013 nam ze dezelfde functie op bij IKEA Duitsland, om meer internationale ervaring op te doen.

Catherine Bendayan volgt Olivier Baraille op, die na 7 jaar aan het hoofd van IKEA België terugkeert naar zijn geboorteland om de activiteiten van IKEA Frankrijk in goede banen te leiden. Catherine Bendayan wil bij IKEA België zorg dragen voor de klanten en de medewerkers, zoals ze ook in haar vorige functies heeft gedaan, en zich inzetten om de relaties met de verschillende partners van IKEA verder te ontwikkelen.

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.