De IKEA PS 2017 collectie: een ode aan de vrijheid

De IKEA PS 2017 collectie: een ode aan de vrijheid

Vanaf 7 februari verkrijgbaar in de IKEA woonwarenhuizen

Geen regels en geen grenzen: IKEA gaat voor de ultieme vrijheid met de nieuwe IKEA PS 2017 collectie. De ruim 50 industriële producten in het thema ‘Live it!’ zijn ontworpen voor iedereen die weigert zich aan het standaard werk-eet-slaap-ritme te houden. Want zij zijn het die blij zullen zijn met een opklapbare zitbank die je aan de muur hangt, een kussen dat een dekbed wordt en een zelfwaterende plantenpot. De urban collectie is tot stand gekomen in samenwerking met 17 designers wereldwijd. Net als in voorgaande IKEA PS collecties wordt vooruitstrevend design gecombineerd met betaalbare kwaliteit.

De IKEA PS 2017 collectie is vanaf 7 februari 2017 verkrijgbaar.

Question it.

De IKEA PS 2017 collectie draait rond dingen kiezen waarmee je leeft zoals jij wil. Dingen die je makkelijk oppakt en meeneemt van de ene kant van de kamer naar de andere, of van woning naar woning. Kies meubels die je lichter maken in plaats van je vast te ketenen. Zo is er de opklapbare zitbank en klaptafel die de grenzen tussen buiten-en binnenmeubliair doet vervagen. Of de houten trolley die je werkelijk in elke ruimte kan gebruiken.

Rock it. Pimp it.

Ken je dat? Je zit met je gezin bij elkaar, maar iedereen is in gedachte ergens anders. Dan kan de IKEA PS 2017 schommelstoel je letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar brengen. Kruip lekker tegen elkaar aan en schommel zachtjes heen en weer. In combinatie met de natuurlijke diepte in het wollen vloerkleed van het designduo Truly Truly lijkt het alsof jullie op een wolk zweven.

Het Rotterdams designduo weet wel hoe je een simpele stoel zo comfortabel mogelijk maakt. Met kussens! Heel veel kussens. Het lichte, metalen frame van hun stoel is zo ontworpen dat elk kussen hier op past. Zo kan je de stoel helemaal je eigen stijl geven met allerlei soorten kussens. En van twee stoelen met kussens creëer je eenvoudig een comfortabele sofa.

Shine it.

De lampen uit de IKEA PS 2017 passen in geen enkel vakje. De tafel- en vloerlampen kan je dan ook op allerlei manieren toepassen, zowel hangend aan de muur als staand op de vloer of tafel. Zo ontwierp Franse designer Matali Crasset eerder een garderobekast in de vorm van een stalen kooi voor de IKEA PS 2014 collectie. Nu is de Française terug met een multifunctionele led-lamp in een stalen kooi, geïnspireerd op spoorwegverlichting van vroeger. 

Cook it. Eat it.

Het is niet omdat je eet dat je altijd even graag kookt. Maar met deze basisingrediënten maak je makkelijk en snel iets lekkers. Geen gepruts, geen gedoe. IKEA PS 2017 biedt zakjes granen, oplosdrankjes en een Scandinavische kruidenmix die eten en drinken tovert wanneer elke minuut telt.

 

Ontdek de volledige IKEA PS 2017 collectie in het persdossier.

Klik hier voor alle beelden uit de IKEA PS 2017 collectie.

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.