De IKEA PS 2017 collectie: een ode aan de vrijheid

De IKEA PS 2017 collectie: een ode aan de vrijheid

Vanaf 7 februari verkrijgbaar in de IKEA woonwarenhuizen

Dinsdag 31 januari 2017 — Geen regels en geen grenzen: IKEA gaat voor de ultieme vrijheid met de nieuwe IKEA PS 2017 collectie. De ruim 50 industriële producten in het thema ‘Live it!’ zijn ontworpen voor iedereen die weigert zich aan het standaard werk-eet-slaap-ritme te houden. Want zij zijn het die blij zullen zijn met een opklapbare zitbank die je aan de muur hangt, een kussen dat een dekbed wordt en een zelfwaterende plantenpot. De urban collectie is tot stand gekomen in samenwerking met 17 designers wereldwijd. Net als in voorgaande IKEA PS collecties wordt vooruitstrevend design gecombineerd met betaalbare kwaliteit.

De IKEA PS 2017 collectie is vanaf 7 februari 2017 verkrijgbaar.

Question it.

De IKEA PS 2017 collectie draait rond dingen kiezen waarmee je leeft zoals jij wil. Dingen die je makkelijk oppakt en meeneemt van de ene kant van de kamer naar de andere, of van woning naar woning. Kies meubels die je lichter maken in plaats van je vast te ketenen. Zo is er de opklapbare zitbank en klaptafel die de grenzen tussen buiten-en binnenmeubliair doet vervagen. Of de houten trolley die je werkelijk in elke ruimte kan gebruiken.

Rock it. Pimp it.

Ken je dat? Je zit met je gezin bij elkaar, maar iedereen is in gedachte ergens anders. Dan kan de IKEA PS 2017 schommelstoel je letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar brengen. Kruip lekker tegen elkaar aan en schommel zachtjes heen en weer. In combinatie met de natuurlijke diepte in het wollen vloerkleed van het designduo Truly Truly lijkt het alsof jullie op een wolk zweven.

Het Rotterdams designduo weet wel hoe je een simpele stoel zo comfortabel mogelijk maakt. Met kussens! Heel veel kussens. Het lichte, metalen frame van hun stoel is zo ontworpen dat elk kussen hier op past. Zo kan je de stoel helemaal je eigen stijl geven met allerlei soorten kussens. En van twee stoelen met kussens creëer je eenvoudig een comfortabele sofa.

Shine it.

De lampen uit de IKEA PS 2017 passen in geen enkel vakje. De tafel- en vloerlampen kan je dan ook op allerlei manieren toepassen, zowel hangend aan de muur als staand op de vloer of tafel. Zo ontwierp Franse designer Matali Crasset eerder een garderobekast in de vorm van een stalen kooi voor de IKEA PS 2014 collectie. Nu is de Française terug met een multifunctionele led-lamp in een stalen kooi, geïnspireerd op spoorwegverlichting van vroeger. 

Cook it. Eat it.

Het is niet omdat je eet dat je altijd even graag kookt. Maar met deze basisingrediënten maak je makkelijk en snel iets lekkers. Geen gepruts, geen gedoe. IKEA PS 2017 biedt zakjes granen, oplosdrankjes en een Scandinavische kruidenmix die eten en drinken tovert wanneer elke minuut telt.

 

Ontdek de volledige IKEA PS 2017 collectie in het persdossier.

Klik hier voor alle beelden uit de IKEA PS 2017 collectie.

IKEA PS 2017 2-zitsbank, opklapbaar
IKEA PS 2017 3-delige set sierpotten met waterreservoir
IKEA PS 2017 schommelstoel
IKEA PS 2017 hoekfauteuil
IKEA PS 2017 led verlichting
IKEA PS oplosdrankje
IKEA PS 2017
IKEA PS 2017 opbergelement
Miguel Aguza Country External Communication Manager at IKEA
Manon Gerlo oona
Audrey Verhulst oona