De nieuwe IKEA catalogus laat je binnenkijken in huis

De nieuwe IKEA catalogus laat je binnenkijken in huis

De IKEA catalogus 2019 is er bijna, en daar hoort groot nieuws bij. In de IKEA catalogus vond je altijd al beelden van kamers. Welnu, dit jaar is IKEA nog een stapje verder gegaan en hebben ze hele woningen gecreëerd. Ze zijn ontworpen voor diverse types gezinnen en zitten vol ideeën en inspiratie gebaseerd op inzichten uit het Life at Home-rapport. Op die manier wil IKEA een antwoord bieden op de verschillende behoeften die gezinnen hebben. De IKEA catalogus valt tussen 24 augustus en 4 september in de Belgische en Luxemburgse brievenbussen.

 

Een beter dagelijks leven thuis ontwerpen 

Het vertrekpunt voor de woningen in de catalogus 2019 was het IKEA Life at Home-rapport. Elk jaar doet IKEA een uitgebreid onderzoek bij mensen over de hele wereld. Het omvat huisbezoeken, interviews en enquêtes waarmee ze een beter zicht willen krijgen op de plus- en minpunten van het leven vandaag. De inzichten die ze op die manier verwerven, gebruiken ze bij de ontwikkeling van praktische producten en oplossingen.

Op basis van het rapport heeft IKEA zeven woonsituaties en achtergrondverhalen uitgekozen die voor de designers de inspiratie vormden voor de grondplannen en interieurs van de woningen. Ze vertellen allemaal verhalen van verschillende levens, maar ze beginnen allemaal vanuit hetzelfde punt: verschillende behoeften en levens die samen gebracht worden. Daarmee willen ze tonen hoe het design van alle kamers in huis bepalend kan zijn om jou, je leven en je stijl te ondersteunen.

 

Uniek, net als jij

De zeven woningen in de catalogus vertegenwoordigen een breed scala van stijlen, formaten en budgetten: het bewijs dat een typische IKEA woning niet bestaat. De inzichten die IKEA heeft, hebben ze gecombineerd met slimme en betaalbare woon-inrichtingsoplossingen die ze delen in de IKEA catalogus 2019. Van een appartement van 18 vierkante meter tot een huis dat volledig gewijd is aan milieuvriendelijke keuzes. Van een rustige haven voor twee in een drukke stad tot een familiewoning waarin conventionele regels overboord gegooid worden en ruimte gemaakt wordt voor openheid. Er is inspiratie voor iedereen, hoe je ook woont.

Door middel van onderzoek dat in het IKEA Life at home-rapport wordt gepresenteerd over de behoeften en dromen van mensen voor hun huizen over de hele wereld, weten we dat het hebben van "teveel spullen" de grootste oorzaak van stress in huis is. Wereldwijd denkt 27 procent van de mensen dat de samenleving druk op ons uitoefent om minimaal te leven. 49% van de mensen zegt daarnaast dat hun discussies vaak te wijten zijn aan rommel, en in veel huizen is er een strijd tussen rommel en minimalisme. Twee van de huizen in de nieuwe IKEA catalogus verkennen dit spanningsveld.

 

280 pagina's vol inspiratie

IKEA verspreidt met ruim 109 miljoen catalogi inspiratie in 55 landen over de hele wereld. De inhoud wordt centraal ontwikkeld en vormt de gezamenlijke basis voor de 78 verschillende versies, die in 38 talen worden uitgebracht. De catalogus kan licht variëren naargelang de gewoontes en levensstijl van de markt. De nieuwste editie zal tussen 24 augustus en 4 september bij ruim 3,8 miljoen Belgische en Luxemburgse gezinnen in de bus vallen. Daarnaast zal iedereen de nieuwe catalogus ook online via een e-book kunnen bekijken.

 

Wie nu al ongeduldig is, kan de nieuwe interieurbijbel alvast ontdekken in het persdossier en op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.