DIY: Style je huis-op-wielen met de small space living tips van IKEA


Zaventem, 28 juli 2022 – Wou je altijd al eens op roadtrip vertrekken, maar is je mobiele verblijf nog niet 
adventure-proof en heb je geen idee hoe je hieraan begint? Ontdek de handige tips van de experten die het IKEA surfers busje* - naar aanleiding van de lancering van de KÅSEBERGA surfcollectie – hebben ingericht, en kom alles te weten over hoe je een kleine ruimte kan ombouwen tot een comfortabel en esthetisch huisje-op-wielen.

Alle beelden van de make-over van de IKEA Surf Van zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.


TIP 1: Benut je ruimte maximaal

Creëer ruimte en maximaliseer elke centimeter ervan. Kijk onder, boven, binnen, achter en tussen je meubels. Gebruik de zijkant van kasten om flexibele en slimme opbergruimte te bouwen. Er is vaak een mogelijkheid om een rail, een haak of andere ruimtebesparende oplossingen op of in een kastdeur te plaatsen. Denk verder dan wat je op het eerste gezicht ziet, zo kan je verrassen en inspireren.

“Wanneer ik begin aan de inrichting van een kleine ruimte, denk ik vaak ruimer dan de feitelijke oppervlakte. Ik raad aan om altijd op voorhand te kijken of de accessoires of meubels dat je wil integreren in je ruimte stapelbaar of inklapbaar zijn. Je kiest best voor schuifdeuren als elke centimeter telt.” vertelt interieurexpert Mieke Van Roey.


Tip 2: Nooit genoeg ophanghaken

Integreer producten en oplossingen die het mogelijk maken de wanden maximaal te benutten. Plaats dingen die je niet dagelijks nodig hebt in de hoogte, en creëer zo extra ruimte eronder.

“Probeer zoveel mogelijk de illusie van vloerruimte te behouden, en ga vervolgens de hoogte in met ophanghaken en wandplanken. Ophanghaken zijn namelijk mijn beste vrienden bij de aankleding van kleine ruimtes” zegt Mieke Van Roey. “Ook verlichting die op het plafond weerkaatst, doet je ruimte hoger aanvoelen.”


Tip 3: Leef je uit met accessoires voor een huiselijk gevoel

Door slim om te springen met accessoires kan je de kleine ruimte die je veelal ter beschikking hebt in een (surf)busje op een creatieve wijze omtoveren tot zones voor verschillende activiteiten. Creëer een comfortabel en gezellige zit- dan wel slaaphoekje met behulp van kussens, dekentjes of LED-lichtjes. Verwen ook je viervoeter met een ligkussen en speelse accessoires.

Met de KÅSEBERGA on-the-go BBQ strandstoeltjes en het hemelbed (makkelijk op te bergen onder de slaapbank) creëer je in een mum van tijd een mini-buitenkeuken.*De realisatie van het IKEA surfers busje werd mede mogelijk gemaakt door freelance interieurspecialist Mieke Van Roey, Thomas Waffelaert van 'Van Life Story', Alexander Degry, zaakvoerder van 'AD-Van-Ture' en de eigenaars van het busje Karolien & Sven.

 


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.