Drie Red Dot Design Awards voor IKEA

Drie Red Dot Design Awards voor IKEA

IKEA maakt vandaag bekend dat maar liefst drie producten in de prijzen zijn gevallen bij één van ’s werelds grootste designcompetities. Voor de nieuwe SLADDA fiets, de tafels van de LISABO collectie en de draagbare TILLREDA inductiekookplaat mag IKEA drie prestigieuze Red Dot Design Awards in ontvangst nemen. De jury, bestaande uit 41 designexperts, selecteerde de winnaars uit 5.200 inzendingen. De SLADDA fiets kreeg zelfs de hoogste onderscheiding ‘Red Dot: Best of the Best’. Vorig jaar ontving het woonwarenhuis ook een Red Dot Design Award voor de IKEA PS 2014 hanglamp.

Marcus Engman, Head of Design van IKEA vertelt: “Bij IKEA maken we niet gewoon dingen - we gebruiken design om dingen beter te maken. We werken met wat wij Democratisch design noemen. Dat betekent dat onze producten geweldig werken, mooi ontworpen zijn, bestand zijn tegen de dagelijkse sleur, duurzaam en door de lage prijs toegankelijk zijn voor iedereen. Deze awards tonen ons dat we op de goede weg zijn. We zijn blij dat onze collega's in de designgemeenschap ons harde werk om producten te ontwikkelen met een hoge waarde appreciëren.”

De winnende inzendingen zullen tentoongesteld worden in het Red Dot Design museum in Essen (Duitsland) en gehuldigd worden tijdens het Red Dot Gala op 4 juli 2016 in het Aalto theater ook in Essen (Duitsland).

Red Dot: Best of the Best voor nieuwe SLADDA fiets
IKEA gaat vanaf komende zomer fietsen verkopen, maar de nieuwe SLADDA fiets is nu al in de prijzen gevallen. Deze onderhoudsvriendelijke fiets voor zowel mannen als vrouwen is bedoeld om een duurzame leefstijl bij zoveel mogelijk mensen te bevorderen. Met zijn op maat gemaakte accessoires is SLADDA niet zomaar een fiets, maar een stedelijke vervoersoplossing op twee wielen! De fiets is ontworpen in samenwerking met Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday. De SLADDA fiets is vanaf 1 augustus 2016 verkrijgbaar in de Belgische IKEA winkels.

Prestigieuze designprijs voor draagbare TILLREDA kookplaat
De TILLREDA kookplaat maakt koken een stuk flexibeler, want je kan de draagbare inductiekookplaat overal waar een stroomaansluiting zit gebruiken. De haak waar je het snoer met de stekker kan opslaan, is tevens een handvat. Het design is voorzien van gaten aan de achterkant, waardoor je de kookplaat verticaal kan ophangen als je hem niet gebruikt. Dit bespaart opslagruimte. TILLREDA is ontworpen door Klara Petersén van design & innovation consultancy People People. Deze Red Dot winnaar is vanaf 1 augustus verkrijgbaar bij IKEA.

Onderscheiding voor onzichtbare oplossing in LISABO tafels
De LISABO tafelcollectie geeft nieuwe invulling aan woonruimte, design, duurzaamheid en zelfs installatietijd! De tafels van essenfineer zijn eenvoudig te verplaatsen en je kan ze op vele manieren toepassen. Het belangrijkste designaspect van LISABO is een kleine, bijna onzichtbare oplossing waardoor je flink op de installatietijd bespaart. Dankzij een wigplug - een bevestigingsbeslag dat aan de tafelpoten vastzit - hoef je simpelweg alleen de poten in het tafelblad vast te zetten en klaar! De award winnende tafels zijn ontworpen door Knut Hagberg en Marianne Hagberg en zijn nu verkrijgbaar bij IKEA.

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts IKEA Belgium
Annelies Nauwelaerts IKEA Belgium
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.