Eerste duurzaamheidsrapport van IKEA België

Maandag 22 april 2013 —  

Geachte Mevrouw,

Geachte Heer,

 

De platte verpakkingen van IKEA kent u ongetwijfeld wel. Ze staan symbool voor ons bedrijfsconcept: dankzij een slim ontwerp houden we de kosten laag en bieden we klanten een kwaliteitsproduct aan een betaalbare prijs. Duurzaamheid past perfect in dat model, want in onze zoektocht naar vindingrijk design proberen we van minder meer te maken en springen we zorgvuldig om met grondstoffen. Wat goed is voor mens en milieu, is ook voor IKEA goed. We maken onze eigen activiteiten daarom zo duurzaam mogelijk, door ondermeer een uitgekiende materiaalkeuze, een efficiënt transport en een ecologische constructie van onze gebouwen. Duurzaam ondernemen is niet voor niets een van de vier pijlers van onze bedrijfsstrategie.

Maar we willen verder gaan. Ons bedrijf blijft groeien, maar de kansen die dit schept, hebben ook implicaties voor ons verbruik van grondstoffen en de stijging van onze CO2-uitstoot. We moeten daarom onze bedrijfsactiviteiten durven veranderen. Om dit vanaf nu op structurele wijze te kunnen blijven evalueren, heeft IKEA België deze week zijn allereerste duurzaamheidsrapport uitgebracht (zie bijgevoegd), met een selectie aan initiatieven die wij in 2012(*) hebben opgezet. Voortaan zal de rapportering jaarlijks gebeuren. Hieronder alvast enkele acties waar wij bijzonder trots op zijn:

 

  • We schakelen tegen 2016 het volledige verlichtingsgamma over naar led; een duurzamer alternatief 
  • 71% van alle energie die we in België gebruiken is hernieuwbaar
  • 0% van ons afval komt om de stortplaats terecht
  • We hebben samen met medewerkers en klanten €328.917 euro ingezameld voor UNICEF
  • We integreerden duurzaamheidscriteria in onze bonusregeling voor medewerkers

 

Wij houden u in de toekomst graag verder op de hoogte. Bij IKEA België staat bovendien een duurzaamheidsteam ter beschikking om uw vragen of suggesties hieromtrent te ontvangen. U kunt hiervoor contact opnemen met Annelies Nauwelaerts, PR Manager (annelies.nauwelaerts@ikea.com – 0486/64.58.95).

 

Met vriendelijke groeten,

 

Olivier Baraille                                                                                                           

Country Manager IKEA Belgium

 

Caroline Gastaud

Sustainability Manager IKEA Belgium

 

----

(*) Fiscaal jaar van 1 september 2011 tot en met 31 augustus 2012.

Annelies Nauwelaerts PR Manager IKEA Belgium