Eerste vacatures voor IKEA Hasselt

IKEA start de eerste reeks aanwervingen voor haar nieuwe woonwarenhuis in Hasselt. In deze eerste fase lanceren we een 40-tal vacatures, van afdelingsmanagers en een veiligheidsadviseur tot communicatie- en interieurspecialisten. Solliciteren kan vanaf begin volgende week.

De voorbereidende werken voor het toekomstige IKEA-woonwarenhuis in Hasselt schieten goed op. Het terrein wordt  bouwklaar gemaakt, de werfwegen worden aangelegd, alles verloopt volgens planning. De opening van IKEA Hasselt is voorzien in het voorjaar van 2016.

De eerste reeks vacatures voor het nieuwe woonwarenhuis komt vanaf begin volgende week online. “In deze eerste fase gaan we op zoek naar een 40-tal mensen die we de komende maanden intensief opleiden”, legt toekomstig winkeldirecteur Denis Hautcourt uit. “Het gaat om bijzonder uiteenlopende profielen: ervaren mensen voor het management team, afdelingsmanagers in onder meer verkoop, klantendienst en logistiek, interieurspecialisten, grafisten, specialisten in visual merchandising, een veiligheids- en preventieadviseur,... Sleutelposities die heel belangrijk zijn om een vlotte opstart te verzekeren voor IKEA Hasselt.”

Wie interesse heeft in deze posities vindt alle informatie over de precieze vacatures en de mogelijkheid te solliciteren via de website www.IKEA.be.

De voorbije maanden kreeg IKEA al heel wat spontane sollicitaties binnen voor het nieuwe woonwarenhuis in Hasselt. “Alle mensen die de afgelopen maanden spontaan gesolliciteerd hebben bij IKEA kunnen de komende dagen een persoonlijke mail verwachten”, legt Denis Hautcourt uit. “Binnen een paar maanden – als de opening nog wat dichterbij komt – komt er dan nog een tweede, grotere golf vacatures voor de overige medewerkers.”

In totaal zal het nieuwe woonwarenhuis in Hasselt voor zo’n 300 nieuwe jobs zorgen en een vijftigtal indirecte arbeidsplaatsen in onder meer schoonmaak en beveiliging. IKEA werkt voor de recrutering en de selectie van de nieuwe medewerkers nauw samen met de VDAB.

Solliciteren bij IKEA Hasselt kan online via www.IKEA.be/jobsbijIKEA. Vanaf begin volgende week vind je daar alle beschikbare jobs. Ook de vacatures voor medewerkers worden daar binnenkort gepubliceerd.

Steven De Smet

Communication Manager, IKEA België

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.