Ga op zoek naar je innerlijke zelf met de nieuwe producten van IKEA

In augustus wil IKEA je graag laten kennismaken met een look die in het teken staat van de band met je innerlijke zelf. De stijl is Scandinavisch minimalisme, de stemming is poëtisch en de kleuren variëren van zachte pastels tot grafisch monochroom. We zetten je aan om een thuis te maken waar je volledig jezelf kan zijn: een zeer persoonlijke, ordelijke en comfortabele plek. ​ De nieuwe producten zijn vanaf 7 augustus beschikbaar in de IKEA winkels en op IKEA.be

 

Een frisse wind door de keuken

Wat je favoriete stijl ook is, met IKEA maak je een keuken die helemaal jou is. Voor een traditionele look zijn de VADHOLMA keukenopbergers, die geïnspireerd zijn op de stijl van bakkers- en slagerswinkels, de ideale keuze. Aan het keukeneiland kan je bovendien een rek toevoegen om er het perfecte mise-en-placestation van te maken: hang je keukengerei aan haken zodat je overal makkelijk aan kan terwijl je bezig bent. ​ 

De MORGONTE set met een bord en twee schaaltjes in tedere pasteltinten past perfect in de VADHOLMA kasten. Een schitterend trio om de dag in te zetten of voor snackmomenten tussendoor. Het kleine schaaltje gebruik je bovendien ook als kopje, ideaal voor een kopje thee van de nieuwe EGENTID duurzame theeserie waarvan de naam in het Zweeds letterlijk ‘tijd voor jezelf’ betekent. 

Voor in de keuken lanceert IKEA in augustus tenslotte ook de messingkleurige INSJÖN kraan met porseleinen handgreep, wat de kraan een look uit vervlogen tijden geeft. Zoals alle IKEA kranen is ook INSJÖN waterbesparend. Zo helpt ze ons zuinig om te springen met dit kostbare goed.

 

De ultieme, goudkleurige persoonlijke touch 

De juiste verlichting helpt echt de sfeer te bepalen. Kijk maar naar de TÄRNABY tafellamp, met fraaie messingkleurige details die gemaakt is van metaal en mondgeblazen glas. Ook los van hun functie kunnen lampen gewoon mooi zijn. Zoals het Scandinavische design van de EVEDAL lampen, gemaakt van authentieke, eerlijke materialenHet kenmerkendste element van de lampen is de lampenkap in gekleurd glas waarin het licht gevat is, wat de lamp een pure, poëtische look geeft. 

Geef je planten een make-over in pastel met de GRADVIS sierpotten. De kleinere roze en grotere grijze aardewerken potten hebben een geribbeld oppervlak dat leuk aanvoelt én oogt. Ze zorgen voor een decoratieve toets die de charme van de planten zelf niet overstemt maar integreert in de zachte look van dit seizoen. Met de sierlijke VATTENKRASSE gieter zal je in de toekomst niet meer vergeten je planten ook water te geven. De gieter, afgewerkt in ivoor- en goudkleur, mag namelijk gerust gezien worden. Verstop hem dus niet in de kast, maar laat hem naast de planten schitteren als decoratief voorwerp.

 

 

Textiel voor heerlijke cocoonmomentjes

Om je knus in te wikkelen, of om de zitbank te verfraaien: in ieder geval haal je met de KAPASTER plaid een warm, gezellig gevoel in huis. In het subtiele motief in ecru en roze, herken je de structuur van boomschors. Een mooie discrete aanvulling op je interieur.

Het juiste kussen is dé finishing touch voor een zitbank of bed. Deze maand introduceert IKEA het SKÄGGÖRT kussenovertrek met goudkleurige stippen voor wat sprankeling in huis, en de opgestikte details van het HARÖRT kussen in grijze ramie maken dat het een genoegen is om vast te pakken. Met het ELDTÖREL kussenovertrek, dat geïnspireerd is op een aquarel, fris je je interieur op. 

Gordijnen kan je niet alleen aan het raam gebruiken, maar ook als wandversiering of kamerverdeler. Het EBBALISA gordijn past in uiteenlopende stijlen, dankzij het klassieke monochrome motief gedrukt op 100% katoen uit duurzamere bronnen. EBBALISA zorgt voor wat meer privacy, terwijl het toch ook voldoende licht doorlaat. Ook de HANNALENA gordijnen passen binnen een duurzame visie: ze zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen die anders op de afvalberg dreigen te eindigen. De vrolijke roze kleur is bovendien verkregen met een milieuvriendelijkere verftechniek waarvoor minder water en chemicaliën nodig zijn, wat je een extra goed gevoel bezorgt.

 

Ontdek nog meer nieuwigheden in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.