Haal alles uit de zomer met de speelse SOMMAR collectie van IKEA

Deze zomer lanceert IKEA een hele reeks producten die je uitnodigen om te genieten van de kleine momenten en je aansporen om er een zorgeloze zomer van te maken in een kleurrijke omgeving. Vrolijke picknick essentials, comfortabel tuinmeubilair, feestelijke verlichting en nog zo veel meer. Kortom: producten die je zin geven om de buitenlucht op te snuiven en ieder moment te koesteren. De SOMMAR 2019 collectie is vanaf 1 februari beschikbaar in alle Belgische IKEA winkels en op IKEA.be

 

 

Samenwerkingen met een meerwaarde

IKEA kijkt regelmatig verder dan de evidente plekken om talent te ontdekken en leerrijke samenwerkingen op te zetten. Om ook dit jaar grenzen te verleggen werkt IKEA voor de SOMMAR 2019 collectie samen met Lotta Kühlhorn, Malin Unnborn en de designgroep Textilgruppen & Papperian. Textilgruppen & Papperian werd in 2001 opgericht in Zweden als onderdeel van een initiatief voor mensen met een beperking en een sterke passie voor kunst. Samen ontwikkelden ze kleurrijke patronen in een geometrische en gedurfde stijl voor de nieuwe zomercollectie.

 

Koester de kleine momenten 

IKEA moedigt iedereen aan om deze zomer de kleine momenten te koesteren die op het eerste gezicht minder belangrijk lijken. Ijsjes eten voor lunch, genieten van een spontane picknick of gaan zwemmen na het werk: omarm de zomer met de SOMMAR collectie die de vakantiesfeer meteen oproept. 

Geen tuin of terras om te genieten van het zalige zomerweer? Kies dan voor de schattige SOMMAR picknickmanden het tafelkleed en ga erop uit in de natuur. Laat jouw fantasie maar de vrije loop en geniet, buiten. 

 

Binnenstebuiten 

De zomer is het seizoen om met z’n allen gezellig buiten te zitten en tijd te maken voor elkaar. Op zoek naar de perfecte setting hiervoor? IKEA lanceert de HAVSTEN zitbank voor buiten met een lichte constructie, waarbij alle overtrekken afneembaar zijn. De prachtige loungebank die reeds een Red Dot Design award in de wacht sleepte, verplaats je in een handomdraai van je terras naar binnen als het wat frisjes wordt. 

De kussens in de collectie tonen een leuke mix van patronen en kleuren, maar eenheid werd behouden door te spelen met de vier hoofdkleuren: blauw, geel, rood en groen. De FUNKÖN en FESTHOLMEN kussens, zijn waterafstotend dankzij een speciale productietechniek waardoor ze perfect naast het zwembad kunnen liggen of een zomerse plensbui met glans overleven.

De TRANARÖ bijzettafel en de OTTERÖN/INNERSKÄR poef zijn ideaal om de zomerse look van je terras compleet te maken. De hoes van deze laatste is bovendien handgemaakt van gerecycleerde polypropyleen, wat de poef niet enkel duurzaam maar ook comfortabel maakt. 

De finishing touch om het buiten gezellig te maken? Met de SOLVINDEN LED lichtketting maak je het de hele nacht gezellig op een warme zomeravond. 

 

Ontdek de volledige SOMMAR collectie in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.