Haal de oceaan in huis met de duurzame BLÅVINGAD collectie van IKEA

Oktober 2022

Zaventem, 20 oktober 2022 - De speelse kindercollectie BLÅVINGAD is ontworpen door en voor kinderen, uit liefde voor de oceaan en zijn bewoners. Het IKEA kinderpanel stak de koppen bij elkaar en zo kwamen zachte knuffels, vrolijke prints en fantasierijk speelgoed tot stand. Bovendien zijn een groot deel van deze producten gemaakt van zwerfplastic uit oceanen dat werd verzameld op stranden en oevers tot 50 kilometer landinwaarts. Zo komen kinderdromen op een duurzame wijze tot leven met aandacht voor het leven in de oceaan. De collectie is vanaf oktober verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.be.*

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.


OCEAN BOUND PLASTIC

Voor de productie van de BLÅVINGAD collectie werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycleerd polyester dat is vervaardigd uit Ocean Bound Plastic (OBP). OBP is zwerfplastic met een hoog risico om in de oceaan te belanden. Zo wordt het plastic niet alleen uit de oceaan geweerd, maar wordt het ook gebruikt als een nieuwe grondstof in de circulaire economie. Het tapijt, de wasmanden alsook de vulling van de knuffels en kussens zijn gemaakt van 100% OBP.

FAVORIETE ZEEDIEREN

De collectie is geïnspireerd op bevindingen van het IKEA kinderpanel. Uit gesprekken met hen kwam naar voren dat kinderen erg begaan zijn met hun favoriete zeedieren - zoals de dolfijn en de zeeschildpad - en bezorgd zijn over plastic in hun leefgebied. Samen met de blauwe walvis, de octopus en de orka vormen ze de top vijf van favoriete zeedieren volgens het panel, en daarom mochten ze zeker niet ontbreken in de collectie. De zeedieren zijn niet alleen verkrijgbaar als zachte knuffel, maar pronken ook op het beddengoed en de kussenhoezen en maken zo de inrichting van de kinderslaapkamer, of beter gezegd hun onderwaterparadijs, compleet.

VERZONKEN IN HET SPEL

IKEA wil creativiteit stimuleren omdat het een essentieel onderdeel is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. De BLÅVINGAD collectie geeft kinderen de ruimte om spelenderwijs kennis te maken met de oceaan en zijn bewoners. Met de indrukwekkende kleurplaat – die je wel 10 meter kan uitrollen – en de kleivormpjes kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en zelf bepalen welke zeedieren ze tot leven willen laten komen. De speelgoedonderzeeër leert je kind alles over het leven op een duikboot, terwijl knutselgerei je kleintje aanmoedigt meer te leren over de onderwaterwereld.


Voor extra inspiratie, een volledig overzicht van de nieuwigheden alsook het verhaal achter de designs, bekijk het uitgebreide persdossier hieronder:

Persdossier - BLÅVINGAD.pdf

PDF - 4.5 Mb

*Noot aan de redactie: de bevoorrading van producten verloopt momenteel moeilijker dan normaal. Neem een kijkje op IKEA.be voor de meest actuele informatie.


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.