Haal deze lente de natuur in huis met IKEA

Deze lente lanceert IKEA een hele reeks producten die je aanzetten om je te laten meevoeren door je zintuigen. Ze halen de natuur voor je naar binnen of breiden de woonruimte uit naar buiten: van een prachtige handgemaakte mand in rotan tot textielcollecties die bedreigde diersoorten in de kijker zetten. Groot nieuws is een nieuw modulair opbergsysteem waarmee je het ruimtegebruik in de hele woning optimaliseert. De nieuwe natuurlijke producten zijn vanaf april beschikbaar in alle IKEA winkels en online.

 

Haal buiten naar binnen

Tijd voor een nieuwe zitbank? Haal dan snel de GRÖNLID modulaire zitbank in huis. Je stelt de zitbank in een formaat en een vorm naar wens op die je later nog kan aanpassen. Een pluspunt van deze zitbank, waar we allemaal stiekem van dromen in onze woonruimte, is de subtiele opbergruimte die de voetenbank en de chaise longue ons bieden. Ben jij fan van een traditionele stijl in combinatie met etnische details? Dan zijn de ​ SANDARED poefs zeker iets voor jou. Deze designpoefs kan je gebruiken als decoratieve zitjes of als stijlvolle voetenbanken. De poefs zijn in drie formaten beschikbaar met makkelijk afneembare hoezen.

Om de woonkamer make-over te vervolledigen voeg je het kleurrijke VIDEBÄK vloerkleed of het etnische FRANSINE kussenovertrek toe. De nieuwe VIDEBÄK tapijten, die in India en Bangladesh met de hand worden gemaakt, hebben elk een eigen verhaal en een uniek dessin door het onregelmatige patroon. Het kleurrijke FRANSINE kussenovertrek is daarnaast geïnspireerd op patronen en aardse tinten van de Inca's. 

IKEA moedigt je aan om optimaal gebruik te maken van de ruimte met het modulaire PLATSA opbergsysteem. Het systeem is gemakkelijk in en uit elkaar te halen en op verschillende hoogtes in te stellen. Deze lichte en flexibele kast is perfect voor kleine en grote ruimtes en je kan er eindeloos mee variëren gedurende de verschillende fases van je leven.

 

Simplistisch design en Scandinavisch vakmanschap in de slaapkamer

De combinatie van Scandinavisch berkenhout met een design dat eenvoud ademt, vormt de essentie van de BJÖRKSNÄS collectie. In april lanceert IKEA een nachttafeltje en een ladekast. Vanaf juni vervolledigt het BJÖRKSNAS bedframe de collectie. De IKEA designers putten hun inspiratie uit hun Scandinavische roots in combinatie met de dagelijkse realiteit. De strakke, luchtige look wordt immers geaccentueerd door natuurlijke materialen, nauwgezet afgewerkte schrijnwerkdetails en proporties waarmee de meubels prima passen in verschillende ruimtes in huis.

Extra leuk in de slaapkamer zijn de SNIDAD mand en de KANELSTÅNG plantenstandaard. Beiden zijn handgemaakt uit rotan en zorgen voor een eclectische stijl met plaats voor imperfectie. De mand is ideaal om er het JOFRID plaid, gemaakt van natuurlijk linnen en katoen, in op te bergen.

 

Op safari in de kinderkamer 

IKEA hecht veel belang aan de dieren en het milieu. In de DJUNGELSKOG collectie wordt de aandacht gericht op prachtige, maar bedreigde diersoorten. De slaapkamer van je jongste spruit kan je nu gewoon omtoveren tot een ware jungle. Dit dankzij de rijkdom van deze collectie met gordijnen, kussens, dekbedovertrekken, vloerkleden, speelgoedbeesten en boeken. Daarnaast introduceert IKEA bovendien de URSKOG collectie, ontworpen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op de dekbedovertrekken en kussens prijken de tijger, de panda en andere wilde, imposante dieren.

Naast items waarmee alle kleintjes hun fantasie de vrije loop kunnen laten in hun eigen jungleslaapkamer, stelt IKEA ook de STRANDMON kinderfauteuil voor. De kinderfauteuil is ontworpen met een vaste zitting en een extra sterke stof. Zo kunnen ze met hun fauteuil niet enkel stilzitten om tv te kijken, maar ook kampen bouwen en dromen over een onbewoond eiland.

Ontdek nog meer nieuwigheden, die je de natuur laten beleven in huis, in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.