IKEA bedankt haar medewerkers met een storting van 105 miljoen euro in hun pensioenfondsen

De IKEA Groep stort dit jaar 105 miljoen euro in de pensioenfondsen van haar medewerkers. Met het loyaliteitsprogramma Tack! wil IKEA haar medewerkers bedanken, zonder onderscheid tussen functies of salarisniveaus. Elke IKEA-medewerker kan rekenen op dezelfde som.

“’Tack’ is Zweeds voor ‘dank je’. Dit is onze manier om samen met onze medewerkers het succes van IKEA te vieren, en hen te bedanken voor hun loyaliteit en hun bijdrage aan dat succes. Ik ben blij dat de IKEA medewerkers in België dit jaar elk een Tack!-bijdrage van 1.120 euro in hun pensioenplan zullen ontvangen”, zegt Catherine Bendayan (CEO  IKEA Belgium).

In het kader van het unieke getrouwheidsprogramma - geïnspireerd door de wens van oprichter Ingvar Kamprad om alle medewerkers te laten delen in het succes van IKEA - krijgen de medewerkers van de IKEA Groep elk jaar een extra bedrag bovenop hun normale pensioen, berekend volgens een simpel en eerlijk principe.

“Elke medewerker is belangrijk voor ons succes en onze voortgezette groei. Daarom ontvangt elke voltijdse medewerker van de IKEA Groep en van IKEA België die al minstens vijf jaar voor IKEA, werkt hetzelfde bedrag, ongeacht functie of salarisniveau. Voor deeltijdse medewerkers wordt het bedrag pro rato berekend op basis van het aantal gewerkte uren”, legt Catherine Bendayan uit.  

Sinds Tack! twee jaar geleden werd gelanceerd, is in totaal al 305 miljoen euro voor het programma uitgetrokken. De totale toewijzing wordt onder alle landen van de IKEA Groep verdeeld op basis van het aandeel van elk land in de totale loonkosten. Het loyaliteitsprogramma beloont zo’n 128.000 medewerkers in 43 landen.

Naast Tack! maken alle medewerkers van de IKEA Groep ook deel uit van het op prestaties gebaseerde programma One IKEA Bonus, waarmee de medewerkers van IKEA België dit jaar gemiddeld ongeveer een extra maandloon verdienen.

© Inter IKEA Systems B.V. 2015

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.