IKEA beklemtoont het belang van slaap met de nieuwe catalogus

De IKEA catalogus valt tussen 24 augustus en 4 september in de Belgische en Luxemburgse brievenbussen

Trek samen met IKEA je meest comfortabele pyjama aan want het is tijd om het belangrijkste moment van de dag onder de loep te nemen! Dit jaar focust de nieuwe IKEA catalogus voor 2020 zich op het belang van een heerlijke nachtrust. Misschien leidt het doornemen van de catalogus tot een aantal positieve nieuwe veranderingen in je huis en - wie weet - zelfs in je leven.

Een goede nachtrust opbouwen is makkelijker dan je denkt

Elk jaar doet IKEA een uitgebreid onderzoek bij mensen over de hele wereld aan de hand van huisbezoeken, interviews en enquêtes. Hiermee wil IKEA zicht krijgen op hoe mensen zich thuis voelen in hun woning. Die inzichten gebruikt IKEA dan bij de ontwikkeling van praktische oplossingen en producten die het in haar catalogus voorstelt.

Zo kwam IKEA tot het belang van slaap als grondthema voor de catalogus dit jaar. Goed slapen geeft ons niet alleen een heerlijk gevoel, het helpt ons ook om alles wat de volgende dag op ons af komt het hoofd te bieden. Terwijl verschillenden onder ons zonder problemen de nacht door snurken, liggen anderen urenlang te woelen. Gelukkig zijn er heel wat eenvoudige dingen waar je rekening mee kan houden om van een goede nachtrust eerder regel dan uitzondering te maken. De nieuwe IKEA catalogus biedt daarom makkelijk toe te passen ideeën om je nachtrust te verbeteren door rekening te houden met lichtgeluid, temperatuur, veiligheid en comfort.

De FYRTUR-rolgordijnen geven je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het binnenvallende licht te controleren vanuit je bed. Gordijnen en vloerkleden - zoals het SANELA-gordijn of het VINDUM-tapijt - kunnen dan weer helpen bij het dempen van storend geluid. Met planten verbeter je de luchtkwaliteit in je slaapkamer terwijl zachte lakens, een goede matras of een comfortabel kussen een wereld van verschil kunnen betekenen voor jouw comfort ‘s nachts. IKEA ontwikkelde daarom een reeks ergonomische kussens speciaal ontworpen voor de verschillende posities waarin mensen slapen. Zo zal iemand die op zijn zij ligt beter kunnen slapen op een ROSENSKÄRM-kussen, terwijl iemand die op zijn rug ligt beter zal slapen op een MJÖLKKLOCKA-kussen.

Bij IKEA voelen we ons zo geïnspireerd door het enorme effect van een goede nachtrust dat we mensen niet alleen willen informeren, we willen een echte slaaprevolutie ontketenen!”, aldus Tanja Dolphin (Global Catalogue Manager bij IKEA Communications AB).


282 pagina's vol inspiratie
 

Wereldwijd verspreidt IKEA 124 000 000 catalogi in 54 landen en 38 verschillende talen. De inhoud wordt centraal ontwikkeld, maar elke markt krijgt alternatieven om beter aan te sluiten bij de gewoontes en de levensstijl van hun consumenten.

Die culturele verschillen inspireerden IKEA bijvoorbeeld tot het ontwikkelen van een compleet nieuwe toevoeging aan de catalogus van dit jaar: het Lab Home. Voor het eerst nodigde IKEA vijf ontwerpers uit verschillende landen uit om mee te werken aan een Lab Home op maat van hun markt. De ontwerpers werden uitgedaagd om dezelfde familiewoning voor een gezin met meerdere generaties in een compact tweekamerappartement te ontwerpen en in te richten, rekening houdend met de unieke voorkeuren en gewoontes van hun eigen markt.


Voor meer informatie, raadpleeg het uitgebreide persdossier hieronder:

Catalogus 2020 persdossier

PDF - 19 Mb


Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.