IKEA België brengt Duurzaamheidsrapport 2013 uit

IKEA België brengt Duurzaamheidsrapport 2013 uit


Geachte mevrouw
Geachte heer


Vorig jaar bracht IKEA België zijn allereerste duurzaamheidsrapport uit en koppelde daaraan de belofte om voortaan jaarlijks te rapporteren. Die komen we vandaag graag na. In het tweede duurzaamheidsrapport van IKEA België evalueren we onze inspanningen voor 2013 (fiscaal jaar van 1 september 2012 tot en met 31 augustus 2013).

Als groeiend bedrijf in een veranderende wereld zijn we ons bewust van de impact die onze bedrijfsactiviteiten hebben. We zoeken op continue basis hoe we die uitdagingen in nieuwe kansen kunnen omzetten en streven naar een positieve impact voor mens en planeet. Onderstaande infographics bieden een overzicht van onze realisaties van het afgelopen jaar per thema. Het volledige duurzaamheidsrapport van IKEA België vindt u bijgevoegd. Het rapport van de IKEA Groep is beschikbaar op www.ikea.be/duurzaamheid.

Onze inspanningen zijn hiermee uiteraard niet ten einde. We blijven werken aan onze eigen activiteiten en ondersteunen ook onze medewerkers en klanten. We houden u verder op de hoogte van onze ambities en initiatieven.

Vragen of suggesties? Neem gerust contact op met Annelies Nauwelaerts, PR manager IKEA Belgium, annelies.nauwelaerts@ikea.com - 02/709.15.19.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Olivier Baraille
Country Manager IKEA Belgium

Caroline Gastaud
Sustainability Manager IKEA Belgium

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.