IKEA België brengt positief nieuws voor de jobmarkt

IKEA België rekruteert bijna 1.000 tijdelijke werkkrachten en studenten voor deze zomer

15 juni 2020, Zaventem – IKEA België rekruteert voor de zomerperiode van juli tot september 2020 bijna 1.000 tijdelijke werkkrachten en studenten om haar teams te versterken in de verschillende winkels en op de klantendienst. De huidige coronacrisis heeft de vraag naar alternatieve diensten zoals Click & Collect alsook Express Delivery drastisch doen toenemen. Om de capaciteit van deze diensten te verhogen en de toenemende vragen bij de klantendienst te beantwoorden, wil IKEA België haar teams versterken met 961 tijdelijke werkkrachten en studenten. Ook in de zomermaanden blijven de veiligheidsmaatregelen uiteraard van toepassingen. Deze zullen uitgebreid toegelicht worden aan de nieuwe medewerkers tijdens hun opleiding.

Het succes van Click & Collect en Express Delivery

Klanten zijn massaal op zoek naar oplossingen om van hun huis een thuis te maken en om hun zomer in alle comfort door te brengen. De online diensten Click & Collect en Express Delivery zijn daardoor zeer populair geworden tijdens de COVID-19-pandemie. Dit in combinatie met de strikte fysieke afstandsmaatregelen, rigoureuze reiniging en sanering van opslagplaats tot kassa en levering, en nieuwe operationele procedures brengen de nodige uitdagingen met zich mee. De medewerkers van IKEA België hebben onvermoeibaar gewerkt om bestellingen klaar te zetten, de capaciteit te verhogen en de vele vragen op de klantendienst te beantwoorden. Om beter te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van klanten, zijn de extra werkkrachten meer dan nodig tijdens de komende zomermaanden.

IKEA België wil jou aan boord… op 1,5m afstand

IKEA België zoekt in totaal 536 tijdelijke werkkrachten en 425 studenten om deze zomer in de Belgische winkels en op de klantendienst de handen uit de mouwen te steken. Er wordt gezocht naar enthousiaste werkkrachten die de huidige teams kunnen ondersteunen met name in logistieke functies om producten en bestellingen klaar te zetten, maar ook op de klantendienst bijvoorbeeld. Voor de tijdelijke werkkrachten komt iedereen in aanmerking die de job fysiek aankan. Leeftijd en achtergrond spelen dus geen rol, maar motivatie zal de doorslag geven om een contract voor 3 maanden (juli-september) te bemachtigen. Er is een mogelijkheid tot verlenging, met name om de traditioneel drukke eindejaarsperiode te overbruggen.

Voor jongeren die nog studeren, bieden de vacatures voor de studentenjobs bij IKEA België een kans in een jobmarkt die nu zeer schaars is bedeeld is voor deze doelgroep. Naar schatting zullen volgens Randstad in de zomermaanden 20 à 30 procent minder jobs beschikbaar zijn voor studenten die na de examens een centje willen bijverdienen. Bovendien kan een stundentenjob bij IKEA een springplank zijn naar een vaste zaterdagkracht of een startersfunctie in een later stadium in hun leven.

De tijdelijke werkkrachten komen bij IKEA België terecht in een dynamische omgeving met leuke collega’s en tal van bijkomende voordelen. Er wordt geïnvesteerd in opleidingen vóór aanvang van de job, zodat ze vertrouwd zijn met de huidige veiligheids- en hygiënemaatregelen, maar ook specifiek om hun job tot een goed eind te brengen en een lach te toveren achter de mondmaskers van onze klanten.

“We zijn ontzettend enthousiast om de kans te kunnen bieden aan tijdelijke werkkrachten om onze rangen te vervoegen. We weten dat de huidige coronacrisis heel zwaar weegt op werkzoekenden en met name bij studenten zijn hun kansen op een vakantiejob sterk beperkt. Zo kunnen we toch ook iets voor hen betekenen, een doelgroep die altijd al heel belangrijk is geweest voor IKEA België”, licht Isabel Puig, Country People & Culture Manager bij IKEA België, toe.

Meld je aan

De rekrutering voor studenten verliep erg vlot waardoor op nog geen week tijd voldoende aanmeldingen binnenstroomden. De openstaande vacatures voor tijdelijke werkkrachten zijn online op IKEA.be/jobs te raadplegen. Om te zien of ook in de dichtstbijzijnde winkel nog een vacature vrij staat, kunnen kandidaten deze pagina raadplegen.

Om in de huidige omstandigheden de rekrutering vlot en veilig te laten verlopen, zal rekening gehouden worden met de veiligheidsmaatregelen en zal het eerste contact telefonisch gelegd worden. Voor de tijdelijke werkkrachten worden speed dates op veilige afstand van elkaar georganiseerd.

De gebruikte foto's werden voor de COVID-19-crisis genomen. IKEA België heeft alles in werking gesteld om de veiligheid van medewerkers en klanten te verzekeren.

IKEA Belgium Press Office


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.