IKEA België geeft tweede leven aan oude uniformen van haar medewerkers

Zaventem, 31 januari 2024 - Vanaf 1 februari 2024 verkoopt IKEA België een collectie gordijnen, kussenhoezen en draagtassen die gemaakt zijn van oude uniformen van haar medewerkers. Dankzij de VÄXELBRUK collectie geeft IKEA een tweede leven aan gebruikte uniformen die het in zijn Europese winkels inzamelde.

Tussen 2020 en 2022 vernieuwde IKEA wereldwijd de uniformen van haar medewerkers, en ging het bedrijf op zoek naar een tweede leven voor duizenden oude uniformen. In Europa zamelde IKEA maar liefst 500 ton oude uniformen in, waarvan ruim 10 ton in België. De inzameling was de eerste stap in een pilootproject om de oude uniformen te recycleren tot herbruikbare grondstoffen. 

Het resultaat van het pilootproject is de VÄXELBRUK collectie, die uit gordijnen, kussenhoezen en draagtassen bestaat. De 16 producten van de collectie zijn gemaakt van de gerecycleerde vezels van de oude uniformen, polyester van gerecycleerde plastic flessen en ongebruikte textielresten*. 

De VÄXELBRUK collectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar in België. IKEA blijft verder innoveren op het vlak van recyclage, en wil een voortrekkersrol spelen bij het omzetten van secundaire grondstoffen tot herbruikbare materialen.

Dit initiatief maakt deel uit van de doelstelling van IKEA om de CO2-uitstoot in haar hele waardeketen drastisch te verminderen, en om in 2030 alleen nog hernieuwbare of gerecycleerde materialen te gebruiken.

​Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.

 

*: Klik hier voor meer informatie over de ontwikkeling van de VÄXELBRUK collectie. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.