IKEA België introduceert Scan & Go

Hasselt, IKEA België lanceert als eerste non-food retailer Scan & Go in haar winkels. De functie, die klanten toelaat om producten in de winkel met hun smartphone te scannen om zo in slechts één stap af te kunnen rekenen aan een speciale ‘Scan & Go’-kassa zonder hun aankopen over te laden, werd als eerste geïntroduceerd in de winkel van Hasselt. Voor de zomervakantie zullen alle Belgische IKEA winkels de functie implementeren. Dankzij deze digitale innovatie biedt IKEA België een modern antwoord op de noden van de klanten die steeds efficiënter willen winkelen en controle willen houden op hun budget doorheen hun winkelbezoek. 

Door klanten de mogelijkheid te bieden om tijdens het winkelen producten met hun smartphone te scannen, brengt IKEA België de fysieke en digitale winkel steeds dichter bij elkaar om een unieke winkelervaring aan te kunnen bieden. IKEA België is de enige non-food retailer in België die deze digitale innovatie aanbiedt. Door gebruik te maken van Scan & Go, verliezen klanten vandaag geen tijd meer bij het afrekenen. Bovendien kunnen ze voortdurend hun aankopen en budget in het oog houden. 

Om van de functie gebruik te maken moeten klanten eerst en vooral de IKEA App downloaden op hun smartphone. Vervolgens selecteren ze de optie ‘Scan & Go’ ofwel scannen ze een QR-code, die zowel op de winkelkarren als op meerdere plaatsen in de winkel aangegeven staat. Tijdens het winkelen, scannen klanten de producten die ze wensen aan te kopen en plaatsen deze onmiddellijk in de blauwe tas omdat deze niet meer overgeladen hoeven te worden aan de kassa. Wanneer klanten alle producten gescand hebben, kunnen ze met een QR-code in de app toegang krijgen tot een kassa die enkel toegankelijk is voor ‘Scan & Go’-gebruikers, zo vermijden de wachtrijen aan de traditionele kassa’s.  

IKEA België introduceerde Scan & Go als eerste in IKEA Hasselt als proefproject. Na een succesvolle introductie, gebruikers van de functie geven de IKEA App een gemiddelde rating van 4,58/5 op Android en 4,74/5 op iOS[1], volgen in 2022 de andere Belgische winkels. Alle Belgische winkels zullen voor de zomervakantie de ‘Scan & Go’-functionaliteit uitrollen.  

De IKEA app werd vernieuwd om klanten meer inspiratie te bieden en opties om online en fysiek winkelen naadloos te combineren. De IKEA app is een waardevol hulpmiddel omdat het toelaat lijstjes op te slaan, de voorraad van producten na te zien, de opslagplaats van de producten op te zoeken en de IKEA Family-kaart te registreren.  Ook worden ze eindeloos geïnspireerd en blijven ze op de hoogte van laatste activiteiten en promoties. Sinds 2021 kunnen ook reeds producten in de app aangekocht worden. Scan & Go is de nieuwste functionaliteit die aan de IKEA app toegevoegd werd.

Hoe werkt Scan & Go? 

  1. Iedereen met de IKEA app op zijn smartphone heeft toegang tot de Scan & Go functie en kan deze rechtsreeks in de app openen. Ofwel scannen klanten de QR-codes die aangegeven zijn op de winkelkarren en in de winkel om de functie te openen ofwel de IKEA app te downloaden.
  2. Klanten scannen de producten die ze wensen aan te kopen en houden zo doorheen heel het bezoek het overzicht over hun lijstje en budget.
  3. Wanneer klanten klaar zijn met winkelen, kunnen ze aan de hand van de QR-code die de IKEA app aanmaakt het poortje openen voor de ‘Scan & Go’-kassa en afrekenen zonder hun aankopen te hoeven over laden.  

[1] Gemiddelde reviewscore maart 2022.

Colombine Nicolay

PR Leader, IKEA Belgium

IKEA Belgium Press Office

(For press only)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.