IKEA België introduceert thuislader voor elektrische wagens

Zaventem, 16 januari 2024 – IKEA België biedt vanaf 17 januari opladers voor elektrische wagens aan, in samenwerking met zonne-energiebedrijf Svea Solar. Ook het zonnepanelenaanbod van IKEA breidt uit: het is nu ook beschikbaar voor bedrijven. Dankzij zijn uitgebreide aanbod rond zonne-energie wil IKEA België allesomvattende oplossingen aanbieden en zo de energietransitie voor iedereen toegankelijker maken. 

Wallbox EVC, de nieuwe oplader voor elektrische wagens 

Vanaf 17 januari is de Wallbox Pulsar Plus EVC bij IKEA België te koop, een oplader voor elektrische wagens met een laadcapaciteit van 22 kW voor de prijs van €1.999 (inclusief BTW en installatie, prijsgarantie voor 14 dagen).

Het toestel laadt je wagen tien keer sneller op dan een gewone aansluiting, en is compatibel met alle merken. Je kan hem zowel binnen als buiten installeren, en een bijhorende app zorgt voor een optimaal beheer van het opladen. 

Zonnepanelen voor bedrijven 

Vanaf 22 januari 2024 zijn zonnepanelen bij IKEA België, al te koop voor particulieren sinds 2017, ook beschikbaar voor bedrijven. Dankzij een vlot aankoopproces hoopt IKEA zoveel mogelijk bedrijven te overtuigen om over te stappen op zonne-energie. ​ ​ 

Een allesomvattende oplossing 

Sinds 2021 ontwikkelen IKEA België en Svea Solar een uitgebreid gamma rond zonne-energie, waarmee klanten hun energieverbruik op een efficiënte en geïntegreerde manier kunnen beheren. 

Zo kunnen klanten vanaf nu hun elektrische wagen opladen met energie die ze thuis opwekken met hun eigen zonnepanelen of opslaan in hun modulaire thuisbatterij. Kortom, een allesomvattende oplossing. 

Iedereen mee met de energietransitie 

Om de klimaatdoelstellingen te halen, is een duurzame energietransitie noodzakelijk. IKEA wil deze energietransitie voor iedereen toegankelijk maken door eenvoudige, betaalbare en duurzame oplossingen aan te bieden. Sinds 2021 hebben IKEA België en Svea Solar samen 16.940 zonnepanelen en 384 thuisbatterijen geïnstalleerd. 

 

Meer afbeeldingen in hoge resolutie zijn beschikbaar in deze mediagalerij van IKEA.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.