IKEA België roept KNÄCKEBRÖD FLERKORN 250g terug


ZAVENTEM, 2 februari 2021 – IKEA roept KNÄCKEBRÖD FLERKORN 250g knäckebröd met alle houdbaarheidsdata tot en met 16 september 2021 terug wegens een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen op sesamzaad (ethyleenoxide).


Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) heeft IKEA België ervan op de hoogte gebracht dat IKEA MULTIGRAIN FLERKORN 240x250g knäckebröd met alle houdbaarheidsdata tot en met 16 september 2021 sesamzaad bevat met een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide). IKEA is met ingang van 18 december 2020 gestopt met de verkoop van het betrokken product en roept het daarom terug.

IKEA vraagt klanten het product terug te brengen naar een IKEA winkel in België. Daar krijgen zij het volledige aankoopbedrag terugbetaald. Een bewijs van aankoop, zoals een ontvangstbewijs, is niet vereist.


Voor meer informatie, neem contact op met:

Persdienst IKEA België
[email protected] ​
+32 2 709 15 19


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.