IKEA België sluit de deuren... 

... voor één keer drie uur vroeger dan normaal. Vergeef ons dit mopje, we doen het omdat het een uniek moment is: dit jaar bestaat IKEA veertig jaar in België. Dat gaan we zaterdag 22 juni vieren met al onze collega’s, waardoor we de winkels om 17u sluiten in plaats van 20u. Maar ook onze klanten leggen we in de watten op onze verjaardag: op vrijdag 21 juni bieden we hun een korting van 15% op alles.  

Op vrijdag 21 juni bieden we deze eenmalige korting van 15% aan in alle acht Belgische IKEA winkels. De korting geldt op het volledige assortiment bij aankoop van minstens 2 artikelen op hetzelfde kassaticket. ​ ​ 

De dag erop, zaterdag 22 juni, is het de beurt aan onze medewerkers om onze veertigste verjaardag in België te vieren. We brengen onze 4.400 collega’s samen op een van de langste dagen van het jaar, om zo een stukje Zweedse midzomer naar België te brengen. 

Een impact van lange duur 

We kunnen deze mijlpaal vieren omdat onze meubels en accessoires hun weg naar zowat alle Belgische huishoudens hebben gevonden in de voorbije vier decennia. Dat hebben we te danken aan onze producten die een leven lang meegaan, en die functionaliteit en aantrekkelijk design verzoenen met een toegankelijke prijs. Dankzij onze interieurexpertise en grondige kennis van de Belgische markt houden we al 40 jaar de vinger aan de pols van wat de Belg nodig heeft in het huishouden. 

Investeren in de toekomst 

IKEA investeert volop in België om ook in de toekomst een pioniersrol te blijven spelen in de retailsector in ons land. Dit boekjaar alleen investeert IKEA België ruim €30 miljoen in de transformatie van zijn winkels, zodat klanten vlotter kunnen winkelen op de manier die zij willen – zij het in de winkel, via thuislevering, of door online bestellingen op te halen in lockers of de Collectomat. 


Oproep aan onze klanten

IKEA België roept haar klanten op om hun meest opvallende, verrassende of unieke verhalen te delen. Heb je bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek gedaan in een van onze winkels? Of heb je een uitgebreide collectie spullen of meubels van ons in je bezit? Delen is de boodschap! De meest inspirerende verhalen zullen we, met toestemming, delen op onze kanalen. Laat je IKEA verhaal of anekdote hier achter!


IKEA België in cijfers

  • In 1984 openden de eerste Belgische IKEA winkels de deuren in Zaventem en Ternat.
  • Er zijn vandaag acht Belgische IKEA winkels: IKEA Anderlecht, IKEA Arlon, IKEA Gent, IKEA Hasselt, IKEA Liège, IKEA Mons, IKEA Wilrijk en IKEA Zaventem. IKEA Winterslag dient als distributiecentrum voor de Belgische markt.
  • Er zijn 4.400 mensen aan de slag bij IKEA België.
  • IKEA België haalde vorig boekjaar een operationele omzet van €1,208 miljard.
  • In België telde IKEA 12,8 miljoen fysieke bezoekers, 74 miljoen online bezoekers en 420.000 app-gebruikers in 2023.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.