IKEA België start met de verkoop van UPPLEVA, de allereerste geïntegreerde multimediaoplossing

Maandag 25 maart 2013 — Vanaf dinsdag 2 april start IKEA België met de verkoop van het assortiment UPPLEVA, de eerste geïntegreerde multimediaoplossing. TV, meubel en geluid: alles in één. Met UPPLEVA kunnen meubelen en multimedia nu eindelijk beter op elkaar worden afgestemd in een interieur. 

 

Het geïntegreerde multimedia-assortiment UPPLEVA is een complete woonoplossing waarmee snoeren, kabels en afstandsbedieningen op een handige manier worden aangepakt. Met UPPLEVA wordt een tv- en geluidssysteem perfect in een meubel ingebouwd, inclusief internettoegang en een 2.1 geluidssysteem (multi-channel).

 

3 op 4 mensen geven aan dat ze de vele snoeren en kabels in hun interieur graag zouden zien verdwijnen*. 50% zegt ook dat ze de multimedia-accessoires liever uit het zicht zouden willen. 60% van de gezinnen heeft minstens 3 afstandsbedieningen. Om meer te weten te komen over hun noden en dromen op vlak van woninginrichting gaat IKEA vaak op huisbezoek bij zijn klanten. De conclusie is duidelijk: de meeste mensen willen een mooie maar ook functionele oplossing die voldoende plaats biedt voor multimedia.

 

Het innovatieve assortiment UPPLEVA wil klanten deze totaaloplossing aanreiken, opdat zij hun interieur op een slimme manier van multimedia kunnen voorzien. De prijs hangt af van de grootte van het scherm en van het type meubel dat de klant kiest – talrijke modules en combinaties zijn mogelijk. Zo kost een combinatie van 120x42cm met een 24” scherm (inclusief televisie**, geluidssysteem, meubel en HDMI-kabel) 717,5 euro. Het zelfde meubel, maar met een 46” scherm, bedraagt 1192,5 euro (inclusief meubel van 120x42cm, Smart TV televisie, geluidssysteem en WiFi-adaptor).

 

 

OVER UPPLEVA

De UPPLEVA reeks is een volledige oplossing met een led-tv, geluidsinstallatie en meubel in één. De led-televisie (Smart TV) heeft een internettoegang (behalve de versie met 24” scherm), een 2.1 geluidssysteem met een draadloze subwoofer en ingebouwde cd-/dvd-/Blu-rayspeler. Alle accessoires om de televisie te bevestigen en om snoeren en kabels op te bergen zijn bovendien voorzien. Een enkele afstandsbediening stuurt bovendien de hele installatie aan. Op het UPPLEVA tv- en geluidssysteem wordt 5 jaar garantie gegeven. Voor de productie van de UPPLEVA tv’s heeft IKEA samengewerkt met TCL, internationale aanbieder van multimediamateriaal en een van de grootste producenten van televisies en Blu-Ray- en DVD-spelers ter wereld.

 

* Onderzoek door het onderzoeksbureau YouGov: 5271 online bevragingen bij een representatieve groep mannen en vrouwen tussen 18 en 69 in Zweden, Polen, Italië, Frankrijk en Duitsland, afgenomen tussen 29 februari en 5 maart 2012.


**Het model met 24” scherm is het enige dat niet over Smart Tv beschikt. 

 

IKEA UPPLEVA

Emmelien Werbrouck Whyte Corporate Affairs
Steven De Smet Country Communications Manager at IKEA Belgium