IKEA België verlaagt prijzen van ruim een kwart van haar gamma 

Zaventem, 26 januari 2024 - Vanaf 1 februari zal IKEA België de prijzen van ruim 2.600 producten verlaagd hebben, meer dan een vierde van het totale gamma. Zo wil het bedrijf alledaagse meubels en woonaccessoires toegankelijker en betaalbaarder maken voor zoveel mogelijk mensen. Door consequent te werken aan het efficiënter maken van haar processen en te profiteren van lagere kosten voor transport en grondstoffen, is IKEA België in staat haar kwalitatieve en duurzame producten vandaag tegen nog aantrekkelijkere prijzen aan te bieden. 

De prijsverlagingen betekenen een investering van €48 miljoen, en komen voort uit de ambitie van IKEA België om zo betaalbaar mogelijk te zijn voor een zo breed mogelijk publiek zonder in te boeten aan kwaliteit. Het zijn vooral de meest populaire en budgetvriendelijke producten die een lagere prijs krijgen. Voorbeelden zijn de STRANDMON stoel, van €279 naar €199 (-28%), de BRIMNES kast, van €149 naar €99,99 (-33%) en de REGOLIT lamp, van €10,99 naar €5,99 (-46%). IKEA België verlaagt ook de prijs van de Click & Collect dienst voor leden van IKEA Family, van €4,99 naar €2,99 (-40%). ​

De beslissing past binnen de bredere strategie van IKEA België. Het bedrijf zoekt voortdurend mogelijkheden om prijzen te verlagen, zodat kwalitatieve, duurzame meubels en woonaccessoires toegankelijk blijven voor zoveel mogelijk mensen. In september 2023 kondigde IKEA België al een prijsverlaging aan voor ruim 750 producten, goed voor een investering van €29 miljoen. 

"Onze filosofie is simpel: we verlagen prijzen waar en wanneer we kunnen. Met deze recente prijsdaling laten we zien dat we ons continu inspannen om onze kwalitatieve meubels en woonaccessoires nog betaalbaarder te maken. We zijn trots dat we de besparingen die we realiseren in de manier waarop we ons bedrijf runnen, direct kunnen doorgeven aan onze klanten, zowel in onze winkels als via onze online shop." - André Schmidtgall, Country Retail Manager & Chief Sustainability Officer, IKEA België 
André Schmidtgall
André Schmidtgall

IKEA België streeft er altijd naar om kwalitatieve en duurzame producten aan te bieden die betaalbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen. Het is een voortdurende inspanning waarbij we slim kijken naar hoe we onze bedrijfskosten kunnen verlagen. Dat doen we onder meer door nieuwe technologieën in te zetten, zoals de drones voor het beheer van onze voorraden, en door onze toeleveringsketen en inkoop van grondstoffen efficiënter te maken, waarbij ook de transportkosten lager zijn. Bovendien hebben we geïnvesteerd in trainingen voor onze medewerkers en in het verbeteren van onze winkels, wat ons heeft geholpen om efficiënter te werken. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.