IKEA brengt een eerbetoon aan de creativiteit & flowerpower van de jaren 60 en 70 met de vierde lancering van de Nytillverkad collectie

April 2024

ZAVENTEM, 12 maart 2024 – De vierde editie van de Nytillverkad collectie blikt terug naar het verleden en viert de flowerpower, vrijheid en creativiteit van de jaren 60 en 70. De collectie omvat nieuwe versies van iconische producten die werden ontwikkeld door invloedrijke ontwerpers zoals Charlotte Rude en Göta Trägårdh. Met de Nytillverkad collectie blijft IKEA geliefde ontwerpen uit zijn archieven herlanceren in een nieuw jasje én met verbeterde functies zodat ze perfect aansluiten bij de behoeften van vandaag en morgen. De fleurige, kleurrijke producten van de 4e Nytillverkad drop zijn vanaf april 2024 verkrijgbaar in de Belgische IKEA winkels en op IKEA.be. ​ ​

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.

Voor het verhaal achter de designs en een volledig overzicht van de nieuwigheden, bekijk het uitgebreide persdossier onderaan.


MUST-HAVE? ÖNNESTAD!

De 4e editie van de Nytillverkad collectie weerspiegelt een periode van optimisme en tomeloze vrijheid. Een van de hoogtepunten van deze lancering is de ÖNNESTAD fauteuil, een moderne interpretatie van de iconische GOGO. Deze fauteuil met een frame van stalen buizen werd voor het eerst geïntroduceerd in de IKEA catalogus van 1972 en maakte meer dan tien jaar deel uit van het assortiment.

"We wilden een stoel die kleurrijk, zacht en comfortabel is", vertelt Charlotte Rude, een van de ontwerpers achter de ÖNNESTAD fauteuil.

De ÖNNESTAD fauteuil is nu vervaardigd uit hoogwaardig staal, waardoor slechts de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid nodig is om dezelfde kwaliteit, functionaliteit en look te bereiken. Dit heeft een positieve impact op het milieu omdat er minder materiaal geproduceerd en vervoerd moet worden.

We gingen van 6,8 kg naar 3,3 kg staal waardoor we tweemaal zoveel stoelen konden maken met dezelfde hoeveelheid staal”, vertelt Håkan Käll, Material and Innovation Developer bij IKEA of Sweden.


FLOWERPOWER ANNO 2024 

Naast deze producten omvat de Nytillverkad collectie nieuwe versies van klassiekers zoals de DYKARKLOCKA hanglampenkap die zich inspireert op het TIVOLI ontwerp uit 1964 of de iconische bloemenmotieven van Göta Trägårdh uit de IKEA catalogus van begin jaren 70 die nu opnieuw prijken op het KRANSMALVA en SANDETERNELL textiel.

"We zijn enthousiast om deze geliefde ontwerpen terug te brengen voor een nieuwe generatie klanten", vertelt Karin Gustavsson, Creative leader van de Nytillverkad collectie. "Met de nieuwe kleurrijke en gedurfde editie willen we creatieve experimenten, durf en positiviteit in woningen wereldwijd aanmoedigen."


OVERNACHT IN EEN RETRO TIJDSCAPSULE

Zin om de Nytillverkad collecties écht te ervaren? Boek dan een onvergetelijke overnachting bij YUST in één van de IKEA RËTRO RÖÖMS. Retro liefhebbers kunnen de nostalgische jaren 70 induiken dankzij een unieke samenwerking tussen IKEA België en het hybrid hospitality concept YUST. Samen toverden zij vier hotelkamers om tot levendige tijdscapsules vol felle kleuren, iconische vintage accessoires en uiteraard de iconische producten uit de IKEA Nytillverkad collecties.

Herbeleef ‘de goede oude tijd’ tot en met 30 juni 2024 en boek een overnachting via de website van YUST. Kies tussen intieme tweepersoonskamers of gezellige familiekamers met vier of zelfs zes bedden, in Antwerpen of Luik.

 


Persdossier - Nytillverkad drop 4.pdf

PDF - 34 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer isis@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.