IKEA brengt hulde aan minimalistisch design

IKEA brengt hulde aan minimalistisch design

Scandinavisch design: wereldwijd beroemd en geliefd om zijn rustiek en eenvoud. Dit najaar lanceert IKEA een breed scala aan nieuwe producten gemaakt van natuurlijke elementen, met de typische uitstraling uit het Noorden. De collectie viert de schoonheid van minimalistisch design met tijdloze zitmeubelen, monochroom textiel en lampen waarmee je een heus design statement kan maken. De producten zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij IKEA.

Unieke vloerkunst en monochrome gezelligheid

Nieuw deze maand zijn drie grote vloerkleden geweven van 100% zuivere wol op een manier die machines niet kunnen nabootsen. KOLLUND, KÖPENHAMN en BRÖNDEN zijn stuk voor stuk unieke kunstwerken, die voor zachtheid en warmte in huis zorgen. De kleden zijn immers gecreëerd met een sociale missie in India en Bangladesh en vertonen unieke kenmerken van het handwerk van de maker. Kies voor het zeshoekige patroon van verschillende draden en lussen met KOLLUND, voor donkergrijs met KÖPENHAMN of juist voor kleurrijk gestreept met BRÖNDEN.

Als de temperatuur buiten stilaan daalt, kruipen we maar al te graag onder een gezellig dekentje. En wat is er fijner dan een plaid dat doet wat je ervan verwacht: INGABRITTA biedt warmte, comfort en kan gemakkelijk in de wasmachine. De plaids zijn gebreid in acryl/katoen mix en zijn er in het lichtblauw en gebroken wit.

Comfort in innovatief design

In de nieuwste lichting van producten zitten enkele innovatieve en tegelijk tijdsloze zitmeubelen. Voor de ontwikkeling van de FLOTTEBO slaapbank keek het IKEA team verder dan de traditionele modellen. Want moderne interieurs vragen om een flexibele en multifunctionele inrichting. Het resultaat is een slaapbank die cool, minimalistisch design combineert met heerlijk comfort. Speel naar hartenlust met de grote losse kussens van de FLOTTEBO slaapbank en vind precies de goede zithouding

Een tijdloze stoel, die wel degelijk gebonden is aan tijd. De REMSTA fauteuil is namelijk gebaseerd op een IKEA ontwerp uit de jaren zestig, maar kan nu weer op elke plek terecht. Dankzij haar rijke fluwelen stof en het subtiele formaat, past REMSTA zowel in de woonkamer, de slaapkamer als in de hal. De fauteuil is bovendien verkrijgbaar in donkerblauw, donkergrijs of geelbeige.

In de schijnwerpers

Lampen met unieke ontwerpen en materialen behoren ook bij de nieuwigheden van het najaar. De opvallende VINTERGATA hanglamp is met haar moderne Scandinavische uiterlijk de blikvanger boven de eet- of salontafel. Deze hanglamp biedt dé uitgelezen kans om een design statement te maken. De grijze vilten panelen geven de lamp haar zachte afgeronde vorm en laten op subtiele wijze licht door.

Op zoek naar een andere eyecatcher? De SJÖPENNA staande en tafellampen ademen met hun volumineuze gestalte ook modern Scandinavisch design uit. De lampenkappen, gemaakt van stroken kunststof die met elastiekjes aan elkaar bevestigd zijn, verspreiden het licht gelijkmatig om de juiste sfeer te creëren. Voor beide lampen koos IKEA voor energiezuinige ledlampen.

Naast lampen zorgen ook prachtige kaarsen voor het perfecte sfeerlicht in huis. De kaarsen die IKEA dit najaar presenteert, zorgen niet enkel voor een zwoele goed maar verspreiden eveneens een aangename geur. Kies voor de NJUTNING serie, waarmee je thuis een wellnessgevoel kan oproepen dankzij de honing/lavendel geur. De kaarsen, verkrijgbaar in grijs en paars, zitten in doosjes in bijpassende kleuren, wat er leuke geschenkjes van maakt. Verkies je eerder een frisse geur in huis? Ga dan voor de FRISKHET serie, die de geur van satijnachtige vanille verspreiden.

Ontdek nog veel meer nieuwigheden in het IKEA persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected]

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.