IKEA doet beroep op haar Scandinavische roots tijdens de herfstperiode

Nu de herfstperiode dichterbij komt, worden de Scandinavische roots bij IKEA extra aangewakkerd. De reeks nieuwe artikelen combineren minimalisme en functionalisme, met een mix van moderne en traditionele designs in opvallende kleuren zoals blauw, rood en groen. Dat alles en nog veel meer is vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij IKEA en op IKEA.be.

 

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

 

Multifunctioneel design

Onverwacht bezoek en niet veel plek rond de eettafel? Dan is de KYRRE kruk de perfecte oplossing. De krukjes in het zwart, blauw en houtkleur berg je gemakkelijk op en zijn gemaakt van duurzaam berkenhout.

Bij heel wat gezinnen doet de eettafel trouwens niet enkel dienst als een plaats om te eten. Steeds meer mensen gaan ook aan de eettafel zitten om te werken. Dit gegeven inspireerde IKEA tot het maken van de ODGER draaistoel. Het design en de materialen uit hernieuwbaar plastic en hout sluiten perfect aan bij de reeds gelanceerde ODGER eetkamerstoel. Zonder je je toch liever af tijdens het thuiswerken, dan is het LOMMARP bureau misschien iets voor jou. Het LOMMARP bureau oogt traditioneel met ambachtelijke details, maar is ontworpen voor deze eeuw met de grote praktische lade en een kabelhouder.

Maak kennis met het hippe grijsgroene BODARP keukenfront. Met zijn leren handvaten en zijn moderne kleur geeft het meteen een frisse toets aan je huis. Bovendien is de keuken op een duurzame manier ontwikkeld. De folie op het keukenfront is gemaakt van gerecycleerde petflessen en tijdens de productie is enkel hernieuwbare energie gebruikt. Het is één van de vele stappen die IKEA neemt om dichter bij haar doelstelling te komen om tegen 2030 enkel nog gerecycleerde en/of hernieuwbare materialen te gebruiken.

 

Duurzame texturen met een Scandinavische toets

Wanneer je over het zachte SPORUP-tapijt wandelt, zou je nooit verwachten dat het polyester gemaakt is van 740 gerecycleerde PET flessen. Door de geribbelde structuur is het patroon mooi om aan te zien en voelt het tapijt heerlijk zacht aan.

Maak je bed herfstproof met het KRATTEN dekbedovertrek! Het beddengoed is geïnspireerd op traditioneel Zweeds handwerk en siert het bed met een kleurrijke en feestelijke sfeer. Tenslotte is het KRATTEN dekbedovertrek gemaakt van 100% katoen en een natuurlijk en slijtvast materiaal dat na elke wasbeurt zachter wordt. Krijg je maar niet genoeg van de vrolijke Scandinavische bloemenpatronen, dan kunnen de KRATTEN, MÅLARBORSTE of STJÄRNTULPAN kussenhoezen je hoogstwaarschijnlijk ook wel bekoren. Het SKOGSKORN kussen heeft ten slotte een geborduurd patroon van gelijkaardige bloemenpatronen, en zorgt voor een traditionele toets in het bed of in de zetel.

De allerkleinsten onder ons verdienen natuurlijk ook een gezellige slaapkamer. IKEA liet zich hiervoor inspireren door Scandinavische sprookjes. De RÖDHAKE-serie bevat al het nodige bij het grootbrengen van je baby: van een babydoek met een kap, tot een gewatteerd deken, een slaapzak en een washandje. Er is ook een luifel om over de wieg of het bed te plaatsen. Kinderen kunnen ook wegdromen in de fantasierijke wereld van de UPPTÅG-serie. De moderne en kleurrijke illustraties gebaseerd op het thema reizen komen doorheen de collectie steeds terug: van het gordijn tot het dekbedovertrek en van het tapijt tot de kussens.

 

Zweeds handwerk

Met een mooi gedekte tafel is de toon voor een gezellige avond meteen gezet. Voor het STRIMMIG servies vond IKEA inspiratie bij de typische Scandinavische bloemenpatronen en Japanse simpliciteit. Je kan de aardewerken ontwerpen daarom goed met elkaar combineren, maar ieder ontwerp staat ook mooi op zich.

De GODTAGBAR vazen en kaarshouder zorgen voor de afwerking. De volledige collectie is gemaakt van duurzaam, handgeschilderd keramiek. Het ontwerp is op zijn beurt gebaseerd op objecten met een iconische en robuuste vorm, zoals een traditionele melkkan of opbergpot.

Ten slotte is verlichting ook belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. Verlicht daarom de kamer met de RAMSELE hanglamp. De lamp werkt gegarandeerd als een statement in elke kamer!

 

Ontdek alle nieuwe producten in het uitgebreide persdossier hieronder:

October News persdossier

PDF - 5.1 Mb

 

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.