IKEA doet oproep tot herstelling van de ELDSLÅGA gaskookplaat wegens CO-uitstoot die de EU-norm overschrijdt

IKEA doet oproep tot herstelling van de ELDSLÅGA gaskookplaat wegens CO-uitstoot die de EU-norm overschrijdt

Dinsdag 24 april 2018 — Uit voorzorg doet IKEA voor alle ELDSLÅGA gaskookplaten die zijn aangekocht vóór 1 januari 2018 een oproep tot reparatie. Deze actie volgt op een onderzoek van de Belgische markttoezichtautoriteiten. De bewuste versie van de gaskookplaat is enkel verkocht in Europa. Om het probleem op te lossen moet een onderhoudstechnicus bij de klant langsgaan. Dit bezoek is gratis.

Door een menselijke fout bij de leverancier is in de snelbrander de verkeerde gasinjector geïnstalleerd,met als gevolg dat de koolstofmonoxide-uitstoot (CO) de EU-limiet overschrijdt. Uit onderzoek blijkt dat er geen verhoogd risico bestaat op brand of explosies. IKEA heeft geen meldingen van incidenten ontvangen.

IKEA dringt erop aan dat klanten die een ELDSLÅGA gaskookplaat hebben die is aangekocht vóór 1 januari 2018 de snelbrander achteraan rechts niet meer gebruiken tot er een technisch onderhoud is gebeurd. Alle andere branders zijn veilig voor gebruik. Om het probleem op te lossen, worden de betrokken klanten vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de IKEA Klantendienst op 0800 15 003, om een afspraak te maken voor het technisch onderhoud. Een kassaticket is niet nodig. We doen ons uiterste best om de wachttijd te beperken.

De betrokken producten zijn verkocht in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, IJsland, Tsjechië, Kroatië, Litouwen, Servië, Rusland, Slowakije, Hongarije, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Duitsland, België en Frankrijk.

IKEA verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak en dankt alle klanten voor hun begrip.

Kijk voor meer informatie op www.IKEA.be of neem contact op met IKEA op 0800 15 003. 

ELDSLÅGA
ELDSLÅGA rapid burner