IKEA en Annie Leibovitz lanceren mentorshipprogramma voor fotografen in spe

Juni 2023

Zaventem, 13 juni 2023 - Annie Leibovitz nam in januari 2023 de rol op van allereerste IKEA Artist in Residence. Via haar werk met IKEA interpreteert de gerenommeerde fotografe enkele van de meest opvallende inzichten uit het laatste IKEA 'Life at Home' Report' en vertaalt deze naar verbluffende portretten van vijfentwintig mensen in zeven landen over de hele wereld.

Als onderdeel van "IKEA Artist in Residence: Annie Leibovitz" werd er onlangs een boeiend mentorshipprogramma aangekondigd. Vijf jonge fotografen krijgen de unieke kans om begeleid te worden door Leibovitz en IKEA. Ze werken aan dezelfde opdracht als Leibovitz: inzichten uit het jaarlijkse IKEA Life at Home Report interpreteren door de lens van een camera. 

Aspirant-fotografen van over de hele wereld met leeftijd 18 tot 25 jaar kunnen zich tussen 1 en 30 juni kandidaat stellen voor het mentorshipprogramma. Het programma loopt van juli tot november 2023. De vijf geselecteerde deelnemers krijgen advies en begeleiding van Leibovitz, mentorship van IKEA experts zoals de Creative Director van de Ingka Group, Marcus Engman, en ze worden betaald voor hun werk. Later wordt er meer bekend gemaakt over hoe IKEA de uiteindelijke portretten zal delen die tijdens de samenwerking met Annie Leibovitz zijn gemaakt. Het werk van de mentees zal echter deel uitmaken van de afsluiting van deze Artist in Residence samenwerking.

Belén Frau, Global Communication Manager bij Ingka Group (IKEA Retail) zegt: “Bij IKEA begrijpen we dat een beter leven thuis begint. We zijn er ons van bewust dat een woning zo veel meer is dan gewoon vier muren en een dak. Woningen worden ingericht door de mensen die er wonen, gevormd door de activiteiten waarvan ze houden en hun individuele behoeften. Deze mentorship met Annie Leibovitz is een onmisbare kans voor toekomstige fotografen. IKEA wil zo de volgende generatie fotografen ondersteunen. We willen dat ze zien wat er allemaal kan gebeuren als ze hun woning als inspiratiebron gebruiken.”

👉🏻 ​ Stel je vandaag nog kandidaat voor The Mentorship


Over IKEA Artist in Residence: Annie Leibovitz

IKEA houdt steeds vinger aan de pols wat betreft de manier waarop mensen over de hele wereld vandaag de dag leven. Het jaarlijkse Life at Home Report biedt unieke inzichten in deze realiteit. Een belangrijke recente bevinding geeft aan dat tot 48% van de mensen wereldwijd het gevoel heeft dat hun leven thuis amper wordt vertegenwoordigd in de media. Deze uitdaging heeft geleid tot een samenwerking met de wereldberoemde Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz. Annie Leibovitz is de eerste IKEA Artist in Residence en reist de komende zes maanden naar Italië, India, de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Japan om het echte leven van mensen thuis vast te leggen.

 


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.