IKEA FESTIVAL: VAN DROMEN NAAR DOEN

Negen dagen, negen steden & tien inspirerende thema’s

Zaventem, 16 augustus 2022 - Van 26 augustus tot 10 september vindt over de hele wereld het IKEA Festival plaats, zowel in de winkels als online. Het IKEA Festival viert creativiteit en vindingrijkheid thuis en wordt georganiseerd in negen steden, gedurende negen dagen, en focust op tien verschillende thema's.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Galerij.

In het laatste Life at Home rapport van IKEA zegt 26% van de mensen wereldwijd dat hobby's of persoonlijke projecten van belang zijn om zich thuis mentaal goed te voelen. 32% geeft aan meer tijd te willen besteden aan hun passies. Tijdens de 2 weken van het IKEA festival zullen creatievelingen en pioniers hun passies delen om zo mensen te motiveren om zelf de stap te zetten van dromen naar doen.

Negen iconische IKEA winkels zullen elk één inspiratiedag organiseren rond de volgende tien thema’s: food, sport, gaming, muziek & dans, natuur, mode & beauty, verzamelen, kunst & ambachten, wellness, en huisdieren. De thema’s zullen tot leven komen via evenementen, live shoppings, content creators en dit allemaal op het nieuwe platform waar je het festival live op de voet kan volgen.

 

Marcus Engman, Chief Creative Officer bij Ingka Group (IKEA Retail): "Het is mooi om het IKEA Festival de afgelopen jaren te zien groeien. Deze keer richten we ons op mensen die meer tijd willen besteden aan hun hobby's en passies. We willen de mensen doen inzien dat het inrichten van je eigen ruimte een positieve impact kan hebben op jezelf. Een BILLY boekenkast is en blijft een BILLY boekenkast in een IKEA winkel. Pas als je hem mee naar huis neemt, en een plekje geeft in je interieur, verandert hij. Deze overgang is wat we willen ontdekken en vieren tijdens het IKEA Festival." ​
Ines Silva, Life at Home Leader bij IKEA: "We zijn een samenwerking aangegaan met ontwerpers en innovators om de mensen thuis te motiveren om hun denken om te vormen naar doen. Het is een festival vol verrassingen, met heel wat verschillende Live Shopping-sessies en onze eerste wereldwijde TikTok-campagne. We hebben namelijk aan verschillende content creators gevraagd om de creatieve ideeën die getoond worden tijdens het festival om te zetten in realiteit. Zij zullen op hun eigen manier laten zien hoe divers onze producten zijn, en hoe je deze eenvoudige, betaalbare oplossingen in je eigen huis kunt uitproberen. Doe mee en volg #IKEAFestival.”

Naast de negen gaststeden vindt het IKEA Festival ook plaats in vele andere IKEA winkels over de hele wereld. Met activiteiten zoals speeddaten met de IKEA interieurspecialisten, foodtrucks met de IKEA food nieuwigheden, evenementen in de winkel en speciale aanbiedingen voor IKEA Family leden. Kijk dus zeker op IKEA.be om te zien wat de IKEA winkel bij jou in de buurt allemaal in petto heeft.

DE HOOGTEPUNTEN

Op 26 augustus geeft IKEA Round Rock in Austin Texas het startschot en kom je alles te weten over hoe je je woonruimte kan omtoveren tot een muziekstudio, hoe je je instrumenten kan laten schitteren bij je thuis en hoe je je woonruimte kan veranderen tot een feestje voor vrienden of buren. ​

Op 27 augustus is het tijd voor IKEA Wien Westbahnhof in Wenen, waar de iconische winkel hun eenjarig bestaan viert, en vijfenveertig jaar IKEA in Oostenrijk. Maar dat niet alleen: leer die dag ook hoe je de beroemde Weense koekjes maakt - op veganistische wijze -, of doe mee aan een workshop upcycling. Benieuwd naar de nieuwe gecureerde winkel in een van de beroemdste vestigingen van het woonwarenhuis? Volg dan de live opening mee vanuit je luie zetel.

Op 28 augustus neemt IKEA Xuhui, Shanghai het roer over. Zij maken zich klaar voor vijfentwintig jaar IKEA in China in 2023. Kijkers worden getrakteerd op een bezoek aan de woning van twee medewerkers met een passie voor knutselen en eten. Ze laten zien hoe je gereedschap en klusmaterialen het best kunt ordenen, maar ook hoe je de mooiste wanddecoraties maakt of hoe je zelf pruimenwijn bereidt.

Op 2 september gaan we terug naar de VS, dit keer naar IKEA Brooklyn, New York, met als hoogtepunt een modeshow in Köket waarin het beste van Brooklyn design wordt getoond. Ook wordt er advies gegeven over hoe je je werkruimte best indeelt en wat de opbergmogelijkheden zijn voor al je beauty producten, kledij en accessoires. Zo ontdek je hoe je gemakkelijk en ordelijk van kledij kan veranderen en hoe je de beste belichting creëert voor het opnemen van content in runway-stijl.

Op 3 september neemt IKEA Tempe, Sydney de leiding. Start je dag met enkele handige tips van een fervent reiziger over het leven in een klein busje, duik vervolgens je keuken in en laat je inspireren door de frisse ideeën van een veganistische foodie over duurzaam plantaardig eten en sluit je dag af met een live muziekset op de prachtige Sydney Harbor.

Stockholm neemt de teugels in handen op 4 september in het pas geopende IKEA City in Gallerian, waar ze je uitnodigen voor een dag vol games, zowel online als in de winkel. De hoogtepunten die dag zijn onder andere live interviews met gamers van het Zweedse Gaming National team die ook vanuit het IKEA City woonwarenhuis gaan gamen. Daarbovenop kan je die dag ook een bezoek brengen aan het huis van een sterrenchef en een voormalig atleet die zijn hobbykamer en sneakercollectie zal laten zien.

Op 8 september ben je uitgenodigd op een van de hotspots van Tokio. IKEA City in Harajuku ligt namelijk in een buurt die bekend staat om streetstyle, anime, tienerpopcultuur en ´Kawaii´ (de cultuur van “schattigheid”). Volg de drie livesessies en ontdek de modetips van een opkomend mode-icoon, deel je passie voor het verzamelen of laat je inspireren door heerlijke maar simpele recepten. Aan jou de keuze! ​

Gaming staat op 9 september centraal in IKEA San Sebastian de los Reyes in Madrid. Hoogtepunten zijn onder andere de make-over van een slaapkamer van een jonge gamer, en een roundtable gesprek tussen een psycholoog en Gen Z-influencers over onderwerpen rond geestelijke gezondheid gelinkt aan de thema’s games, sport en muziek.

Het festival wordt op 10 september afgesloten door IKEA Décoration, Paris Rivoli. Die dag zullen de kijkers een scala aan creatieve en inspirerende mensen digitaal kunnen ontmoeten. Van een tufting expert en een bloemist uit Parijs met een ambitieus project om een Tiny House te bouwen in de Vogezen tot Milo, een kat als geen ander, die zijn ochtendroutine deelt met zijn baasje

Lees meer op www.IKEA.com/festival. ​
Lees meer over het Life at Home Report 2021. ​

Over Ingka Group

Gedreven door de visie van IKEA om een beter dagelijks leven te creëren voor “the many people”, brengt Ingka Group het merk bij miljoenen mensen thuis. Sinds de oprichting door Ingvar Kamprad zijn ze verenigd door de cultuur, waarden en ondernemersgeest. En terwijl zij groeien, maken ze het voor veel mensen makkelijker dan ooit om zich thuis een beter leven te veroorloven.


Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer jolien@oona.agency.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
press.belgium@ikea.com ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.