IKEA focust in Milaan samen met Sonos op licht en geluid

Geluid en licht werken heel sterk in op het gemoed van mensen en zijn voor de sfeer in huis even belangrijk als elk vloerkleed, elk kunstwerk of elke zitbank. IKEA nodigt de wereld uit op FEEL HOME in Milaan, waar gegadigden zelf kunnen ondervinden wat voor (aangename) invloed licht en geluid kunnen hebben. 

 

 

FEEL HOME in Milaan

IKEA werkt al jaren aan de democratisering van de verlichting in huis. Het recentste voorbeeld daarvan is het geconnecteerde slimme verlichtingssysteem TRÅDFRI. Als een van de eerste stappen op het pad om ook goede geluidskwaliteit voor iedereen toegankelijk te maken, presenteren IKEA en Sonos de eerste producten uit het SYMFONISK assortiment op de FEEL HOME expo in Milaan.

Je hebt geluid, en je hebt licht. En als we die twee nu eens zouden combineren? Het zijn immers twee elementen die enorm belangrijk zijn voor het creëren van de juiste sfeer in huis. Dat was het vertrekpunt voor de realisatie van de speelse FEEL HOME expo in de Milanese Tortona-wijk. Het resultaat? Dit is een belevenis die je alleen ter plekke ten volle kan ervaren. Het streven was om kennis uit te dragen via plezierige interactieve installaties die vertrekken van dagelijkse activiteiten. 

 

Een bijzondere samenwerking

“Samen met Sonos wilden we onze interieurkennis doen samensmelten met hun expertise in het creëren van geweldige geluidservaringen voor elke ruimte in huis. In Milaan willen we je zelf het onmiskenbare verschil laten ondervinden dat licht en geluid in je leven maken”, vertelt Björn Block, Business Leader voor IKEA Home Smart bij IKEA of Sweden. 

IKEA en Sonos hebben samen een prototype aan de wereld voorgesteld. Het gaat om een luidspreker voor op de boekenplank, een schitterende speaker, geconnecteerd en multifunctioneel, en natuurlijk ook betaalbaar. Gedurende één week in Milaan krijgen bezoekers voor het eerst de kans om te horen hoe SYMFONISK klinkt en de mensen achter het product te ontmoeten: de interieurexperts van IKEA en de geluidsexperts van Sonos. ​ 

 

Een slimme woning

Voor IKEA maakt het werken met geluid deel uit van het Smart Home-traject van geconnecteerde producten, dat in 2016 van start ging met de lancering van het TRÅDFRI assortiment slimme verlichting, gevolgd door de geconnecteerde jaloezieën die later deze lente in de winkels zullen liggen, en met als volgende stap dus geluid. 

“Voor IKEA draait de slimme woning niet rond gadgets, het gaat erom het leven thuis te verbeteren met oplossingen die je het leven makkelijker en veiliger maken en de sfeer een boost geven. De samenwerking met Sonos is daar een prachtig voorbeeld van: ze mondt uit in een aanbod van betaalbare en goede geluidskwaliteit die wordt geproduceerd door een schitterende designtopper die hopelijk een plekje zal vinden bij heel veel mensen thuis”, besluit Björn.

 

Kom zeker kijken hoe IKEA en Sonos vrolijk spelen met licht en geluid aan de Via Tortona 32 in Milaan, van 9 tot 14 april. Natuurlijk krijg je meteen ook een sneakpreview van het nieuwe SYMFONISK assortiment.

Geen ticket naar Milaan? Op 8 april onthullen we via deze weg een tweede product in de innovatieve SYMFONISK collectie.

 

Voor meer informatie, contacteer amelie@oona.be.

 

 

 

 

 

Over Sonos

Sonos (Nasdaq: SONO) is een van 's werelds toonaangevende merken als het gaat om geluidsbeleving. Als uitvinder van multiroom draadloze homeaudio helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te geven tot hun favoriete content en ze deze content te laten bedienen hoe ze maar willen. Sonos staat bekend om de ongekende geluidsbeleving, het doordachte design voor in het huis, het gebruiksgemak en een open platform, en maakt het gehele spectrum van audiocontent beschikbaar voor iedereen. Het hoofdkantoor van Sonos bevindt zich in Santa Barbara, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.sonos.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.