IKEA Foundation schenkt 5 miljoen euro noodhulp aan Artsen Zonder Grenzen (AZG) voor de strijd tegen ebola

De IKEA Foundation heeft 5 miljoen euro geschonken, het grootste afzonderlijke noodhulpbedrag ooit, aan Artsen Zonder Grenzen (AZG) voor de bestrijding van de ergste ebola-epidemie uit de geschiedenis.

AZG is sinds maart in de weer tegen het virus en momenteel werken 2.000 AZG-medewerkers in West-Afrika aan de behandeling van de ebolapatiënten, wier aantal hand over hand toeneemt. In de moeizame strijd om het virus te stoppen hebben organisaties als AZG hulp nodig van de privésector voor de financiering van hun programma's. De schenking van de IKEA Foundation zal de medische hulpverlening van AZG aan ebolaslachtoffers ondersteunen voor de rest van dit jaar tot in 2015.

Per Heggenes, CEO van de IKEA Foundation, verklaart: “Wij hopen dat ook andere partners uit de privésector hun steentje zullen bijdragen en programma's financieren die niet alleen levens redden en de verspreiding van ebola stoppen maar ook hulp bieden in andere noodsituaties die minder media-aandacht krijgen. Zoals vele andere zal ook deze crisis niet snel overwaaien, en voor wie naasten verloren is gaat de pijn nooit meer weg. Daarom hebben organisaties zoals AZG ondersteuning op lange termijn nodig van partners als de IKEA Foundation.”

Bruno Jochum, algemeen directeur van AZG Zwitserland, voegt daar in naam van AZG aan toe: “Wij zijn de IKEA Foundation zeer dankbaar voor deze zeer belangrijke bijdrage die onze teams zal helpen een echt verschil te maken op het terrein. De IKEA Foundation is reeds lang een bevoorrechte partner van AZG en we zijn opgetogen dat we ook deze keer op hun steun kunnen rekenen, op een kritiek moment in de strijd tegen ebola en de gevolgen van de ziekte.

De IKEA Foundation ondersteunde eerder de inspanningen van AZG voor medische hulp aan vluchtelingen uit Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

 

IKEA Foundation

De IKEA Foundation streeft ernaar de kansen voor kinderen en jongeren in ’s werelds armste gemeenschappen te verbeteren door financiële steun te geven aan totaalprogramma’s op lange termijn die een ingrijpende en blijvende verandering kunnen teweegbrengen. De IKEA Foundation werkt samen met sterke, strategisch gekozen partners voor het toepassen van innovatieve benaderingen om grootschalige resultaten te bereiken in vier kerngebieden in het leven van een kind: een thuis, een gezonde start in het leven, kwaliteitsonderwijs en een stabiel gezinsinkomen. De programma's die de IKEA Foundation momenteel financiert komen ten goede aan naar schatting 100 miljoen kinderen. Verneem hier meer over op www.IKEAfoundation.org, of verneem hier hoe we reageren op noodsituaties.

Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is een internationale, onafhankelijke, medische hulporganisatie die medische noodhulp biedt aan mensen die geen toegang hebben tot gezondheidszorg en/of te kampen hebben met gewapende conflicten, epidemieën of natuurrampen. AZG biedt mensen hulp op basis van hun behoeften, ongeacht hun ras, godsdienst, geslacht of politieke overtuiging. De organisatie runt in West-Afrika vijf centra voor de behandeling van ebola, met in totaal 502 geïsoleerde ziekenhuisbedden. Sinds maart zijn naar de getroffen landen meer dan 435 ton goederen verscheept. Verneem hier meer over op www.msf.org

Contacteer ons
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Chris Williams Communications Manager, IKEA Foundation
Laurent Sauveur Communication and Fund research Director , Artsen Zonder Grenzen (AZG), Switzerland
Annelies Nauwelaerts PR Manager, IKEA Belgium
Chris Williams Communications Manager, IKEA Foundation
Laurent Sauveur Communication and Fund research Director , Artsen Zonder Grenzen (AZG), Switzerland
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Hognoul, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Bergen. In België telt IKEA meer dan 4313 medewerkers.