IKEA Gent en Kringwinkel lanceren een nieuw geefpunt om meer spullen een tweede leven te geven

Gent, 28 augustus 2023 – IKEA heeft al langer de ambitie om tegen 2030 circulair te zijn. Een belangrijk onderdeel om dit doel te bereiken is het stimuleren van hergebruik. Naast de Tweedekanshoek waar heel wat meubels een tweede leven krijgen, vind je nu ook een Kringwinkelpunt van Ateljee vzw in de winkel van IKEA Gent.

Wie zijn kasten wil opruimen, kan sinds kort niet alleen opbergideeën verzamelen in IKEA Gent, maar kan er ook overbodige spullen doneren. Dankzij een nieuw geefpunt van Kringwinkel krijgen boeken, speelgoed, klein elektro en textiel een nieuw leven.

Zowel Kringwinkel als IKEA willen de afvalberg verkleinen. Door een extra punt te creëren naast de bestaande Kringwinkels wil IKEA Gent hergebruik zo gemakkelijk mogelijk maken. Het nieuwe geefpunt staat in de inkomhal van het IKEA woonwarenhuis in Gent en wordt op regelmatige basis leeggehaald door Kringwinkel. In IKEA vind je eveneens een recyclagepunt voor oude lampen en batterijen. Wie oude meubels een tweede leven wil geven, kan bovendien deze terug verkopen aan IKEA met de tweedehandsservice.

Wanneer? 

Vanaf 28 augustus 2023 kan je tijdens de openingsuren van het IKEA woonwarenhuis in Gent oude boeken, speelgoed, textiel en klein elektro doneren. Het geefpunt bevindt zich in de inkomhal.

Waar?

IKEA Gent
Maaltekouter 2
9051 Gent

Meer info:

IKEA Terugkoop- en omruilprogramma - IKEA

Een recyclagedienst voor al onze klanten. - IKEA

Kringwinkel geefpunten. – ATELJEE

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.