IKEA Gent organiseert ruilbeurs voor kledij en speelgoed

Gent, 15 november 2023 – IKEA Gent lanceert samen met de Kringwinkel op 24 en 25 november haar eerste SWAP-event. Tijdens dit event kan je kledij en speelgoed een tweede leven geven door ze om te ruilen voor iets anders. Dit is niet alleen duurzaam maar ook goed voor je portemonnee.

Jaarlijks gooit de Belg heel veel kledij weg. Ook speelgoed belandt vaak ergens in een hoekje nadat er maar enkele keren mee gespeeld is. Om de afvalberg te verkleinen en hergebruik te stimuleren, organiseert IKEA Gent een ruilbeurs. Bezoekers krijgen er de kans om topstukken gratis te ruilen. Daarnaast zijn er gratis workshops om je bestaande spullen te upcyclen.

Op vrijdag kan je je als IKEA Family lid inschrijven om exclusief te swappen in de VIP-zone. Hier worden klein meubilair uit onze Tweedekanshoek en een selectie topkledingstukken uitgestald waartegen je kan ruilen.

Hoe werkt het?

  • Je selecteert max. 5 topstukken waarmee je naar IKEA Gent komt.
  • Voor ieder item dat aanvaard wordt krijg je 1 token (goede kwaliteit) of 2 tokens (uitzonderlijke kwaliteit) waarmee je in de SWAP-room gratis een ruil kan doen.
  • Alles wat na dit weekend overblijft (kledij en speelgoed) wordt ter beschikking gesteld aan kansarme gezinnen uit de regio Gent via partnerorganisaties Kringwinkel en Gent Samen Solidair.


Geef ook oude meubels een tweede leven

Om zoveel mogelijk meubels een tweede leven te geven, koopt IKEA gebruikte IKEA meubels terug via de bestaande tweedehands service. Stoelen, planken, ladekasten, noem maar op: ze krijgen zo een nieuw leven. Ook kunnen klanten steeds gratis online of in de winkel kleine reserveonderdelen opvragen om hun meubels te herstellen.

 

Praktisch:

Vrijdag 24 november en zaterdag 25 november 2023

IKEA Gent

Maaltekouter 2

9051 Gent

 

Meer info:

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.