BuSO De Richter en IKEA Hasselt huldigen nieuwe klaslokalen in

Vandaag nemen de 170 leerlingen van BuSO De Richter hun intrek in de gloednieuwe klaslokalen. Met de steun van IKEA Hasselt richtte de Genkse school één van de keukens en enkele klaslokalen herin om tegemoet te komen aan de noden van de leerlingen.

IKEA Hasselt en de leerlingen van BuSO De Richter vieren vandaag de inhuldiging van enkele vernieuwde klaslokalen. Voor de herinrichting schonk IKEA Hasselt tafels, stoelen, kasten, zetels, tapijten en gordijnen aan de school. Het bouwprogramma, dat in totaal drie maanden in beslag nam, respecteert de eigenheid van de leerlingen zodat iedereen zijn of haar plekje heeft en zich optimaal kan ontwikkelen.

Directrice Mia Colla is tevreden met het resultaat: “Deze lokalen waren echt aan vernieuwing toe. Ik ben dan ook enorm trots om onze nieuwe lokalen en keuken te kunnen voorstellen in het bijzijn van onze leerlingen. Alle blije gezichten hier vandaag geven ons een enorme boost om er samen een onvergetelijk schooljaar van te maken.”

Productieve samenwerking

IKEA wil een tastbaar verschil maken en engageert zich daarom met concrete projecten in de lokale samenleving rondom haar woonwarenhuizen. Het is dan ook niet de eerste keer dat IKEA Hasselt en BuSO De Richter de handen in elkaar slaan. Zo schenkt het IKEA woonwarenhuis in Hasselt al langer een deel van het afvalhout aan de school uit Genk. De leerlingen gebruiken het hout in hun timmerklas en maakten er bijvoorbeeld al een twintigtal vogelhuisjes mee. “Het vervaardigen van de vogelhuisjes is een ander voorbeeld van onze productieve samenwerking met IKEA Hasselt”, aldus Mia Colla. “Als teken van dankbaarheid hebben we deze in het blauw en geel geschilderd voor ze werden opgehangen in het bos in de omgeving van IKEA Hasselt.”

Een Hart voor Limburg

Via de organisatie ‘Een Hart voor Limburg’ kwam IKEA Hasselt terecht bij BuSO De Richter. IKEA Hasselt werkt al sinds 2015 samen met de organisatie. Als het aan David Loozen, IKEA FAMILY en Business Manager bij IKEA Hasselt, ligt wordt de samenwerking in de toekomst alvast verdergezet: “Via Een Hart voor Limburg kwamen we in contact met BuSO De Richter. Nadat we samen met ons duurzaamheidsteam een bezoekje hadden gebracht aan de school, besloten we om twee klaslokalen en een van de keukens herin te richten omdat de noden daar het hoogst waren. Samen met de school gaan we bekijken welke projecten er in het komende jaar nog opgezet kunnen worden.”

Een Hart voor Limburg is een goed doel van Limburgers, voor Limburgers. De organisatie steunt ieder jaar tientallen sociaal-maatschappelijke initiatieven die kansen willen creëren voor Limburgse kinderen en jongeren.

 

 

IKEA Belgium Press Office

(Enkel voor pers)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.400 medewerkers.