IKEA Hasselt en LUCA School of Arts C-mine Genk gaan samen voor meer inclusie

Hasselt, 14 december 2023 - IKEA Hasselt en LUCA School of Arts campus C-mine Genk zoeken personen met een motorische beperking en een creatieve geest voor een gezamenlijk project. Samen willen ze ervoor zorgen dat wonen - of het nu gaat om koken, ontspannen, slapen, wassen of simpelweg leven - voor zoveel mogelijk mensen toegankelijker is.

IKEA Hasselt en de studenten Productdesign van LUCA School of Arts C-mine Genk willen samen de toekomst van wonen vormgeven met het oog op meer inclusie. Zo zullen de studenten Productdesign prototypes ontwerpen die voor personen met een motorische beperking eenvoudig te gebruiken zijn. Het resultaat van deze creaties zal in juni 2024 te zien zijn tijdens een tentoonstelling bij IKEA Hasselt. Daarnaast zal IKEA Hasselt de inspiratie in haar winkel aanpassen met de nieuwe inzichten die het verwierf dankzij deze samenwerking over het dagelijkse leven met een beperking. Zo wordt een volledige kamer in de toonzaal ingericht volgens de noden van een persoon met een motorische beperking.

Om het zo realistisch mogelijk te maken, gaan ze op zoek naar personen met een motorische beperking die als ervaringsdeskundigen willen deelnemen aan het project. Het startschot van dit inclusieproject wordt gegeven in februari 2024. Dan zullen deelnemers in de toonzaal van IKEA Hasselt hun uitdagingen delen m.b.t. de inrichting van hun interieur en het dagelijkse leven met een motorische beperking met de studenten productdesign en interieurspecialisten van IKEA. Vervolgens zullen deelnemers tussentijdse feedback geven op de productontwerpen van de studenten. Tot slot zal een van de deelnemers nog een stapje verder kunnen gaan en een kamer co-creëren met IKEA. Voor deze co-creatie gaan de interieurspecialisten van IKEA langs bij de deelnemer thuis om zijn of haar noden en dromen beter in kaart te brengen.

Wie interesse heeft om deel te nemen aan dit project kan meer informatie vinden en zich inschrijven via deze webpagina: IKEA Hasselt-LUCA-inclusie - IKEA.

Neem voor meer informatie contact op met:

Silke Goyens - Silkesanne.goyens@ingka.ikea.com

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.