IKEA Hasselt ontvangt eerste klanten

Het is zo ver: IKEA Hasselt heeft officieel de deuren geopend. In het bijzijn van burgemeester Hilde Claes, gouverneur Herman Reynders en vele andere partners die hebben meegewerkt aan de realisatie van dit nieuwe woonwarenhuis verwelkomde IKEA vandaag de eerste enthousiaste klanten. Na een bouwperiode van iets meer dan 9 maanden is IKEA Hasselt sinds 10 uur deze ochtend open voor het grote publiek.

In het bijzijn van de eerste klanten werd iets voor 10u de ceremonie ter gelegenheid van de opening van IKEA Hasselt opgestart. Deze bestond uit het doorzagen van een boomstam, een symbolische geluksbrenger voor de winkel en de bezoekers. Om 10 uur stipt zwaaiden de deuren officieel open, en werden de klanten onder luid applaus van de medewerkers verwelkomd in het splinternieuwe woonwarenhuis.

Er is door heel veel mensen lang en hard gewerkt aan dit woonwarenhuis, we hebben dan ook reikhalzend uitgekeken naar dit moment”, zegt een trotse winkeldirecteur Denis Hautcourt. “We ontvangen onze klanten in een uniek woonwarenhuis, anders dan alle andere. We hebben hier in Hasselt een paar heel speciale primeurs. Zo zijn wij wereldwijd de eerste winkel waar de verlichting meteen 100% LED is. Voor het eerst presenteren we ook interieurs met een buitenraam, dat de huiselijke sfeer extra herkenbaar maakt. Ook in de markthal zorgt een glazen muur voor extra veel licht en ambiance.”

Het woonwarenhuis in Hasselt – met 39.000 m² het grootste van IKEA in ons land – is gebouwd en uitgerust met de modernste en de meest duurzame technieken. Zo beschikt IKEA Hasselt ook op logistiek vlak over een Belgische primeur. Het is het eerste IKEA woonwarenhuis dat beschikt over een volautomatisch magazijn, uitgerust met transportbanden waarmee de voorraden op verschillende plekken in de winkel snel en efficiënt kunnen aangevuld worden. Zonder dat de klanten het merken blijft de voorraad de hele dag verzekerd. Bovendien kunnen de medewerkers hierdoor op een meer ergonomische manier werken.

Een bushalte aan de winkel verzekert de link met het Hasseltse stadscentrum en zorgt voor een vlotte bereikbaarheid van het nieuwe woonwarenhuis. Er is ook een grote fietsenstalling voorzien voor de bezoekers en elektrische laadpunten voor wagens en fietsen zijn aanwezig.

Burgemeester Hilde Claes van Hasselt: “Veel Hasselaren en Limburgers hebben met belangstelling naar deze dag toegeleefd. Ook voor het stadsbestuur is het een heuglijke dag, want deze IKEA is een goede zaak voor onze stad. Niet alleen zijn er de meer dan 300 jobs die hier gecreëerd worden. De winkel oefent ook een immense aantrekkingskracht uit waardoor er heel wat extra shoppers naar Hasselt zullen afzakken. Ook wordt ons winkelaanbod weer een stukje completer, waardoor we onze positie als winkelstad verder versterken.”

Gouverneur Herman Reynders van Limburg voegt hier aan toe: “IKEA Hasselt is om verschillende redenen heel belangrijk voor Limburg en niet in het minst omwille van de werkgelegenheid. Maar deze IKEA toont ook aan dat Limburg een interessante investeringsregio is en blijft, en dat het de goede kant op gaat met onze provincie. Meer nog.  Ik hoop met het SALK-plan en de Limburgse aanpak het wereldsucces van IKEA te evenaren.”

We hebben ons de voorbije maanden met de hele ploeg van IKEA Hasselt optimaal voorbereid en we zijn nu klaar voor het echte werk”, benadrukt Denis Hautcourt. “De medewerkers staan te trappelen om van IKEA Hasselt een succesverhaal te maken.”

IKEA Hasselt zal 6 dagen op 7 open zijn:

  • maandag tot donderdag van 10 tot 20 uur

  • vrijdag van 10 tot 21 uur

  • zaterdag van 9 tot 20 uur

Komende zondag, 7 februari, is het woonwarenhuis uitzonderlijk ook open van 10 tot 18 uur.

Volg de openingsdag via #ikeahasselt

Ingrid Vertongen

PR Manager, IKEA België

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.