IKEA introduceert IKEA Place, een nieuwe app waarmee je virtuele meubels in je woning kan plaatsen

IKEA introduceert IKEA Place, een nieuwe app waarmee je virtuele meubels in je woning kan plaatsen

Dinsdag 12 september 2017 - IKEA kondigt de introductie aan van IKEA Place, een app met augmented reality (AR) waarmee je vol zelfvertrouwen kan ervaren, experimenteren en delen hoe geweldig design elke ruimte kan omtoveren, of het nu gaat om een woning, kantoor, school of studio. Van zitbanken en fauteuils tot salontafels: alle producten in IKEA Place zijn in 3D en worden op schaal getoond. Zo maak je altijd de juiste keuze wat betreft afmetingen, design en functies.

“IKEA Place maakt het makkelijk om te kiezen wat je koopt voor jouw woning en om inspiratie op te doen. Bovendien kan je moeiteloos verschillende producten, stijlen en kleuren uitproberen in echte ruimtes. Een mobiel toestel is alles wat je nodig hebt! Augmented en virtuele realiteit zullen even baanbrekend zijn voor retail als het internet. Deze keer zal het wel veel sneller gaan”, zegt Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation bij Inter IKEA Systems.

IKEA Place is gebaseerd op de nieuwste ARKit‑technologie van Apple en vormt een belangrijke mijlpaal in de digitale transformatie van IKEA. IKEA is een van de eerste interieurmerken ter wereld die deze technologie aan haar klanten aanbiedt. Zo moderniseren we de manier waarop we meubels kopen in de toekomst.

De app gebruikt een schaal om de producten automatisch aan te passen aan de afmetingen van de ruimte, met een nauwkeurigheid van 98 procent. De AR-technologie is zo accuraat dat je de textuur van de stof kan zien, alsook hoe het licht en de schaduwen op je meubels vallen.

“Met ARKit hebben we de mogelijkheid om de ontwikkeling van AR mee vorm te geven als toegankelijke tool voor beslissingen in het echte leven”, zegt Michael.

Met de app kan je IKEA producten digitaal in een kamer plaatsen en bovendien het resultaat vastleggen als afbeelding of video om het te delen met vrienden. Vervolgens kan je de producten rechtstreeks via de lokale IKEA website aankopen.

Bij de lancering zullen er meer dan 2.000 IKEA producten beschikbaar zijn in de app. In de toekomst zal de app een cruciale rol spelen bij de introductie van nieuwe productassortimenten. De producten in de eerste release zullen vooral grotere woonkamermeubelen zijn: alle zitbanken, fauteuils, voetbanken, salontafels en de populairste opbergoplossingen kan je in je ruimte plaatsen met de app. IKEA Place zal ook enkele van de meest iconische IKEA producten bevatten, waaronder de VIMLE zitbank, de STRANDMON oorfauteuil en het LISABO tafeltje.

“Nu kan de technologie onze ambities waarmaken. Met AR kunnen we de klantervaring voor meubelretail nogmaals herdefiniëren. Op die manier blijven we streven naar een beter dagelijks leven voor zo veel mogelijk mensen, overal ter wereld”, zegt Michael.

Hoe gebruik je IKEA Place?

1. Controleer of je toestel geüpgraded is naar iOS 11.

2. Download de gratis IKEA Place app in de Apple App Store.

3. Scan de vloer in jouw ruimte.

4. Blader door de verschillende producten in de app.

5. Selecteer het product dat je wil gebruiken.

6. Plaats en versleep het product in de ruimte. Zo simpel is het!

Vanaf 29 september kun je IKEA Place downloaden in de App Store voor toestellen met iOS 11.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.