IKEA lanceert het plantballetje, een duurzaam alternatief voor vleesliefhebbers

September 2020

ZAVENTEM, 16 juli 2020 – IKEA introduceert een plantballetje voor vleesliefhebbers. ​ Het plantaardig balletje is gemaakt van erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ui en heeft dezelfde heerlijke smaak en textuur als de gehaktbal. Door de plantbal aan een lagere prijs aan te bieden als de vleesballetjes wil IKEA mensen overtuigen om plantaardige opties te proberen, zonder te moeten inboeten op smaak. De plantballetjes, die als HUVUDROLL gedoopt werden, zijn vanaf 1 september verkrijgbaar in het restaurant, Bistro en de Swedish Food Market van de Belgische IKEA winkels. Smüllen maar!

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Een gehaktbal zonder gehakt? Het kan! 

Het nieuwe IKEA plantballetje is gemaakt van typische Zweedse ingrediënten zoals erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ui, en heeft dezelfde heerlijke smaak en textuur van een sappig gehaktballetje. Kortom, een gehaktbal zonder gehakt. Of nog een plantballetje voor vleesliefhebbers. ​ 

Geserveerd op dezelfde traditionele wijze als de IKEA gehaktbal, met puree, veenbessen en roomsaus, en tegen een aantrekkelijke prijs (€ 3,95 voor een plantballetjes schotel in het restaurant vs. € 5,5 voor een schotel met vleesballetjes (en € 4,5 voor een veggieballetjes schotel)), is de toekomst van de gehaktbal zonder gehakt verzekerd! “Met het plantballetje willen we de iconische IKEA gehaktbal klaarstomen voor de toekomst. Een traditioneel balletje met een moderne Zweedse smaak dat een modern IKEA vertegenwoordigt”, aldus Roeland Michiels, Country Food Manager IKEA België.

Het plantaardig balletje is meteen de vijfde toevoeging aan het gamma dat na de lancering van de Zweedse vleesballetjes in België in 1984, de voorbije 5 jaren werd uitgebreid met de groenteballetjes (2015), kippenballetjes (2016) en de zalm-kabeljauwballetjes (2019). 

Roeland Michiels licht toe “Door heerlijke, plantaardige én betaalbare producten toe te voegen aan ons assortiment, willen we bij IKEA nog meer mensen inspireren en aanmoedigen om duurzamere voedingskeuzes te maken. We hopen om zoveel mogelijk vleeseters te overhalen om het nieuwe plantballetje te proberen, of toch zeker de consumenten die in 2019 nog volop voor de vleesballetjes kozen. ”  

Aftellen naar 1 september en smüllen maar!  

Of je nu een familie etentje moet voorbereiden, je kotfood een upgrade wilt geven of gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd tijdens je bezoek aan IKEA, de nieuwe plantaardige balletjes zullen gesmaakt worden door jong en oud, studenten en (hobby)koks, vleesliefhebbers, vegetariërs en veganisten. 

Nog even geduld wel, want de plantballetjes zijn pas vanaf 1 september verkrijgbaar in de Bistro en Swedish Food Market. Kies voor de take-away variant met een saus naar keuze in de Bistro of laat je creativiteit er op los en serveer de balletjes thuis of op kot volgens een eigen origineel recept. Wanneer de restaurants opnieuw openen (meest recente info beschikbaar op de website) zul je er het traditioneel Zweeds recept met puree (of aardappelen voor de veganisten), veenbessen en roomsaus kunnen proeven. Smüllen maar! ​ 


*Het plantballetje bevat geen dierlijke ingrediënten. In het restaurant worden de plantballetjes geserveerd zoals de traditionele gehaktballetjes schotel met puree, veenbessen en roomsaus. Klanten die liever een volledig veganistisch gerecht willen, kunnen in hun lokaal IKEA restaurant vragen wat de veganistische alternatieven zijn.


Neem voor meer informatie contact op met:

Persdienst IKEA België

press.belgium@ikea.com

+32 2 709 15 19

Voor productaanvragen, contacteer jolien@oona.be.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.