IKEA lanceert KÅSEBERGA, een collectie voor en door surfers

Mei 2022

Zaventem, 21 april 2022 - IKEA en de World Surf League hebben een collectie ontworpen voor zij die voortdurend ‘on-the-go’ zijn en leven op het ritme van de oceaan. Met als resultaat de lancering van KÅSEBERGA: een collectie voor en door surfers bestaande uit 25 praktische, trendy en duurzame producten voor thuis en onderweg. De KÅSEBERGA collectie wordt half mei 2022 gelanceerd in de Belgische IKEA winkels*.

Alle beelden in hoge resolutie en prijzen zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

On-the-go met KÅSEBERGA

Door samen te werken met de World Surf League (WSL) wilde IKEA zich verdiepen in de behoeften en vereisten van surfers. De kenmerkende levensstijl van surfers heeft IKEA tal van belangrijke inzichten gegeven over het voortdurend onderweg zijn. Denk maar aan tips over hoe je alles op orde houdt, hoe je je vervoer slim inricht en wat je best met al die natte spullen doet. ​

“Deze behoeften gelden niet alleen voor surfers, maar ook voor vele anderen. Dit inspireerde ons om producten te ontwikkelen die het leven verrijken van mensen met soortgelijke vereisten. Met deze collectie willen we de surflevensstijl toegankelijk maken voor iedereen”, zegt Wiebke Braasch, Designer bij IKEA of Sweden.

KÅSEBERGA, vernoemd naar een kleine stad in Zweden met een van de meest zuidelijke surfbreaks van het land, omvat 25 producten voor thuis of buitenshuis. In de collectie ontdek je onder ander een handplane om te bodysurfen, een strandstoel, een draagbare barbecue, een salontafeltje en een zak die speciaal ontworpen is voor de welgekende beach clean-ups. ​

Duurzaam in & uit het water

De World Surf League en de bekende surfers Kassia Meador en Rob Machado hebben hun steentje bijgedragen tijdens het ontwerpproces, waarbij functionaliteit, gerecycleerde materialen en een circulaire levensstijl centraal stonden. Hierdoor is een groot deel van de producten gemaakt van gerecycleerd polyester, en hernieuwbare materialen zoals bamboe en kurk.

“Het was een eer, en vooral héél fijn, om samen te werken met Rob Machado, de WSL en IKEA om de KÅSEBERGA collectie te ontwikkelen. Een collectie functionele woonproducten geïnspireerd op het strandleven die je makkelijk meeneemt onderweg voor een zalige vibe met een beperkte impact op het milieu. Ideaal voor de groeiende wereldwijde gemeenschap van milieubewuste surfers en strandliefhebbers”, vertelt Kassia Meador, surfer en zaakvoerder.
“De collectie tot leven zien komen en samenwerken met de designers om deze duurzame producten te ontwikkelen was een fantastische ervaring voor de WSL,” zegt Cherie Cohen, WSL Chief Revenue Officer. “De duurzame initiatieven van IKEA sluiten nauw aan bij die van de WSL en onze fans. We zijn ervan overtuigd dat deze producten van gerecycleerde en hernieuwbare materialen zeer populair zullen zijn bij surfers, strandliefhebbers en designfanaten.”

KÅSEBERGA Surf Days @ de Belgische kust

Voor de surf- en strandliefhebbers lanceert IKEA van 4 tot en met 6 juni de ‘KÅSEBERGA Surf Days’: een 3-daags zomers event in samenwerking met de Surfing Elephant surfclub te Wenduine (De Haan). Gedurende dit weekend kan je de nieuwe KÅSEBERGA collectie ontdekken in de unieke IKEA Surf Van, een surf en/of yoga les volgen (inschrijvingen vanaf half mei via de IKEA Family Newsletter) of gewoon zorgeloos genieten van zon, zee en strand. ​
Meer info volgt spoedig op IKEA.be.

Over de World Surf League

De World Surf League (WSL) is de wereldwijde thuisbasis van competitief surfen, waar sinds 1976 de onbetwiste wereldkampioenen worden gekroond en waar 's werelds beste surfers op de beste golven ter wereld te zien zijn. WSL bestaat uit de Tours en Competitie divisie, die meer dan 180 wereldwijde wedstrijden per jaar overziet en uitvoert; WSL WaveCo, thuisbasis van 's werelds grootste high-performance, door mensen gemaakte golf; en WSL Studios, een onafhankelijke producent van ongescripte en gescripte projecten. Voor meer informatie, surf naar WorldSurfLeague.com.

Feiten en cijfers: Het ontwerpteam van IKEA en WSL bestaat uit Kassia Meador, Kim Hogan, Rob Machado, Jason Penning, Daniel Willon van WSL en Mikael Axelsson, Wiebke Braash en Mehmet Mehmetalioglu van IKEA.


* Noot aan de redactie: de bevoorrading van producten verloopt momenteel moeilijker dan normaal. Neem een kijkje op IKEA.be voor de meest actuele informatie.


Meer informatie over de collectie vind je in het uitgebreide persdossier hieronder:

KÅSEBERGA persdossier

PDF - 29 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer [email protected].

Voor meer informatie, neem contact op met:
Persdienst IKEA België
[email protected] ​
+32 2 709 15 19


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.