IKEA lanceert limited streetstyle collectie SAMMANKOPPLA

Augustus 2020

Jongeren die nog op zoek zijn naar originele items voor de inrichting van hun kot, kunnen zich vanaf augustus creatief uitleven met de limited streetstyle collectie SAMMANKOPPLA. Recycling en het geven van een nieuwe functie aan alledaagse producten spelen een belangrijke rol in deze collectie die IKEA in samenwerking met de Thaise modeontwerpers Greyhound Original heeft ontworpen. Inspiratiebron is het straatleven in Bangkok - waar alles mogelijk is en waar imperfectie juist perfect kan zijn. Dit in combinatie met IKEA’s expertise in het creatief inrichten van kleine stedelijke ruimtes, resulteert in een limited streetstyle collectie lampen, kussens en meubels met gedurfde patronen. De SAMMANKOPPLA collectie is vanaf augustus verkrijgbaar in alle Belgische IKEA winkels. ​ 

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar in de IKEA Media Gallery.

Oude tradities krijgen moderne, stedelijke upgrade

De SAMMANKOPPLA collectie valt op door zijn gedurfde patronen geïnspireerd op het stedelijke Bangkok en de grafische modeontwerpen van Greyhound. Het houndstooth-patroon dat onder andere terug te vinden is op de tassen, is een vaak gebruikt patroon in de traditionele Thaise weeftechniek dat voor de streetstyle collectie werd toegepast op moderne materialen. Ook de vloerkleden worden volgens oude Thaise gebruiken vervaardigd, waarbij voor de SAMMANKOPPLA collectie naast de oorspronkelijke natuurlijke vezels ook deels gerecycleerde materialen, zoals pet-flessen, werden gebruikt. Het kleed heeft aan de onder- en bovenkant een omgekeerd patroon, waardoor je het op twee manieren kan gebruiken.

Streetsmart

Ook in kleine ruimtes en met een krap budget kun je een statement maken. Hoe? Door de ruimte simpelweg slim in te richten. Zo creëer je met het stalen kamerscherm overdag een handige werkplek voor echte focus. ’s Avonds rol je het scherm aan de kant en de tafel naar het midden van de ruimte voor een gezellige apéro of een etentje. 

Alledaagse producten met originele functie  

De SAMMANKOPPLA lampen lijken op oude plastic flessen met een industriële twist en zorgen voor een moderne sfeer in huis. En met een trui als hoes geef jij je stoel een hele nieuwe, opvallende look. Er zitten bovendien handige zakken in voor je afstandsbediening of telefoon.

Michael Nikolic, Creative Leader bij IKEA: "Greyhound heeft een relaxte, speelse manier van ontwerpen en geeft altijd een leuke twist aan dingen. Fantastisch om dat nu naar IKEA te kunnen halen".

Over Greyhound Original

In 1980 besloten vier vrienden met een gedeelde passie een kledingwinkel te openen. Nu, vele jaren later, verkopen zij hun designs vanuit Hong Kong, Shanghai en Londen, en hun foodcollectie vanuit de Greyhound Cafés in hun hometown Bangkok.


Ontdek alle producten van de SAMMANKOPPLA collectie in het uitgebreide persdossier hieronder:

Persdossier - SAMMANKOPPLA

PDF - 61 Mb

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manon@oona.be.


Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.