IKEA lanceert met SLADDA awardwinnende design fiets

IKEA lanceert met SLADDA awardwinnende design fiets

Vanaf 1 februari verkrijgbaar bij IKEA België

Naast meubels, woonaccessoires en Zweedse balletjes kan je binnenkort ook bij IKEA terecht voor je nieuwe fiets. De onderhoudsvriendelijke SLADDA fiets heeft een lichtgewicht aluminium frame en is uitgerust met een kliksysteem om accessoires zoals manden en bagagedragers aan de fiets te bevestigen. SLADDA is sowieso een bijzondere verschijning, de fiets werd al bekroond met de prestigieuze Red Dot Best of the Best designprijs en de Good design award. De fiets kost 499 euro voor IKEA FAMILY leden en 769 euro voor niet-leden en is vanaf 1 februari verkrijgbaar bij alle IKEA winkels in België.

IKEA wil met de tweewieler een duurzame en actieve leefstijl voor mensen in de stad stimuleren. Volgens het woonwarenhuis is dit niet zomaar een fiets, maar een stedelijke vervoersoplossing op twee wielen. Omdat steeds meer mensen leven in de stad, is het belangrijk steeds efficiënter met ruimte en vervoer om te gaan. In stedelijke gebieden kan de fiets in 80 procent van de gevallen de auto vervangen. Fietsen is bovendien niet alleen een snellere manier om van A naar B te gaan in de stad; het bespaart ook tijd en geld en het is goed voor je gezondheid.

Fiets voor iedereen

De SLADDA fiets is ontwikkeld door IKEA in samenwerking met Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday. “SLADDA is als een tablet met apps: je kan eindeloos accessoires toevoegen om het gebruiksgemak te vergroten. Deze fiets is een milieuvriendelijke vervanger voor je auto en helpt je een duurzamer en actiever leven te leiden”, zegt Oskar Juhlin, directeur industrieel design bij Veryday. Dankzij het kliksysteem kan je eenvoudig accessoires zoals een fietstas, bagagedrager of fietsmand aan SLADDA bevestigen. De lichtgrijze fiets is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar en ouder. SLADDA is verkrijgbaar in een 26 inch of een 28 inch uitvoering. Het stuur is in hoogte verstelbaar, zodat je in een comfortabele en actieve houding kan fietsen.

Gebruiksgemak

Opvallend is het gebruiksgemak, waar tot in de puntjes over is nagedacht door IKEA en Veryday. Zo heeft de SLADDA fiets een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. De aandrijfriem is schoner en duurzamer dan een normale fietsketting en gaat bovendien 15.000 kilometer mee. Het aluminium frame is roestvrij en is voorzien van een dubbele laklaag om het te beschermen tegen krassen, strooizout en modder. Het frame is zeer licht en dus makkelijk de trap op en af te tillen. De fiets heeft een schijfrem en terugtraprem en is vanuit veiligheidsoogpunt voorzien van voor- en achterlicht en reflectoren rondom. De achtervork is extra lang zodat je comfortabel kan fietsen zonder dat je voeten of rug je fietstas of mand raken. De twee automatische versnellingen zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel, zodat ook dit onderhoudsvrij is.

Montage en onderhoud

Het framework van SLADDA is al gemonteerd. Stuur, trappers, reflectoren, zadel en eventuele accessoires dienen na aankoop zelf gemonteerd te worden. Voor deze montage, het onderhoud en de reparaties van je SLADDA fiets kan je terecht in verschillende fiets servicepunten die vanaf 1 februari via de IKEA website geconsulteerd kunnen worden. Bovendien krijg je als IKEA Family lid bij aankoop van de SLADDA fiets een voucher voor een gratis eerste onderhoud. Deze kan gebruikt worden in één van de servicepunten, na afspraak en binnen 6 maanden na aankoop. 

NOOT aan de redactie:

Altijd al gewild om eens op de redactie rond te fietsen? Klik dan hier om een SLADDA fiets voor een week uit te testen.

Contacteer ons
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
IKEA Belgium Press Office (Enkel voor pers)
Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.