IKEA lanceert nieuwe betaalmogelijkheden op maat van individuele klant

Vanaf vandaag kunnen klanten een IKEA FAMILY Mastercard aanvragen om tot 5.000 euro te shoppen bij IKEA, of elders. Daarnaast onthult het woonwarenhuis ook IKEA FAMILY Project, een verkoop op afbetaling tot 25.000 euro voor dat ene IKEA project dat al lang op je verlanglijstje staat. Beide betaalmogelijkheden werden ontwikkeld in samenwerking met kredietverstrekker Buy Way Personal Finance om zo nog meer klanten te helpen hun interieurdromen waar te maken.

Voor grote en kleine aankopen

“We willen onze klanten de betaalmogelijkheden kunnen aanbieden die ze zelf verkiezen”, legt Jimmy Van Ginneken, Country Loyalty Specialist bij IKEA België, uit. “Samen met Buy Way Personal Finance lanceren we daarom twee financieringsproducten die dat mogelijk maken: de IKEA FAMILY Mastercard® en IKEA FAMILY Project.”

De IKEA FAMILY Mastercard® kan door klanten gebruikt worden voor aankopen binnen en buiten IKEA, met een maximum totaalbedrag van 5.000 euro. Bovendien krijgen klanten maandelijks een tegoed van 1% op hun totale aankopen, zowel bij IKEA als elders. Dat bedrag kunnen ze sparen of op een IKEA cadeaupas zetten, die ze zowel online als in de winkel kunnen gebruiken.

Naast de IKEA FAMILY Mastercard® lanceert het woonwarenhuis ook IKEA FAMILY Project, een verkoop op afbetaling (VOA). Daarmee kunnen klanten een aankoop tot 25.000 euro bij IKEA financieren. Ideaal voor het realiseren van de ene project waar je al lang van droomt, zoals een nieuwe IKEA keuken of badkamer bijvoorbeeld.

De IKEA FAMILY Mastercard® biedt twee afbetalingsmogelijkheden. Klanten die hun aankopen tegen de 6e van de volgende maand terugbetalen, betalen geen intrest op dat bedrag. Voor maandelijkse afbetaling van aankopen met de IKEA FAMILY Mastercard® wordt een promotionele intrestvoet gehanteerd. Hetzelfde geldt voor de maandelijkse aflossingen van je IKEA FAMILY Project.

Unieke samenwerking om interieurdromen waar te maken

Beide betaalmiddelen werden ontwikkeld in samenwerking met Buy Way Personal Finance, een kredietverstrekker die ondertussen kan bouwen op 30 jaar expertise in consumentenkrediet binnen de retailsector. Om onze klanten te beschermen en bewust te maken van de kosten die gepaard gaan met kopen op krediet, evalueert Buy Way Personal Finance de individuele financiële draagkracht van de klant alvorens al dan niet een krediet toe te staan.

De kredietkaart vormt een logische aanvulling op de huidige voordelen waar IKEA FAMILY klanten vandaag al van genieten. Meer nog, de opbrengsten van de IKEA FAMILY Mastercard® vloeien terug naar de klanten. Jimmy Van Ginneken: “De IKEA FAMILY Mastercard® biedt onze klanten zo extra voordelen, beloningen en diensten, en kadert in onze ambitie om een beter leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Met deze nieuwe betaalmogelijkheden willen we nog meer mensen helpen hun interieurdromen waar te maken.”

Geïntegreerd loyaliteitsprogramma

Christophe Hamal, CEO van kredietverstrekker Buy Way Personal Finance: “We zijn verheugd om te hebben kunnen meewerken aan dit geïntegreerde loyaliteitsprogramma met een betaalkaart binnen de retailsector. De unieke samenwerking met IKEA verliep bovendien vlekkeloos, omdat we hetzelfde doel voor ogen hadden: het uitbreiden en digitaliseren van de betaalmogelijkheden voor een nog prettigere winkelervaring voor de klant.”

Vanaf vandaag kunnen klanten zelf hun IKEA FAMILY Mastercard® en hun IKEA FAMILY Project aanvragen aan de gloednieuwe IKEA FAMILY financieringsbalie in elke Belgische IKEA winkel. De IKEA FAMILY Mastercard® is bovendien ook online verkrijgbaar via ikea.be/financiering (vanaf begin oktober).

 

 

Over Buy Way Personal Finance

Actief sinds meer dan 30 jaar, en onafhankelijk sinds 10 jaar, is Buy Way een financiële instelling die bij de leaders behoort wat betreft consumentenkrediet op het winkelpunt in België en Luxemburg. Naast zijn historische activiteit in de Retail, biedt de onderneming oplossingen voor financieringen en kredieten voor klanten die actief zijn in de financiële en de dienstensector. Buy Way heeft zich ook gespecialiseerd in Business Process Outsourcing (BPO) ten dienste van derden, actief in de financiële sector.

De onderneming, met hoofdzetel in Brussel, telt 275 professionals met 13 verschillende nationaliteiten, en een drievoudige missie:

  • Enerzijds financieringsoplossingen voorstellen
  • Anderzijds innoverende producten aanbieden om de aankoopdaad te optimaliseren
  • En uiteindelijk zeer dicht bij klant en verkoper staan om een gepersonaliseerde dienstverlening te leveren voor elk dossier

Buy Way behoort toe aan Chenavari Investment Managers, de beheermaatschappij gespecialiseerd in de markt van kredieten en financieringen.  

Meer informatie vindt u op https://www.buyway.be

 

 

IKEA Belgium Press Office

(Enkel voor pers)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.