IKEA lanceert SAGOSKATT, knuffelbare vriendjes die tot de verbeelding spreken

Beperkt verkrijgbare collectie, oktober 2018

IKEA organiseerde dit jaar opnieuw een tekenwedstrijd waarbij kinderen van over de hele wereld hun droomknuffel mochten ontwerpen. De vijf meest originele creaties werden omgetoverd tot SAGOSKATT, een collectie schattige knuffels. SAGOSKATT is vanaf 25 oktober beschikbaar in alle Belgische IKEA winkels. 

 

 

Ontworpen door kinderen, voor kinderen

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde IKEA een tekenwedstrijd. Van over de hele wereld mochten kleine artiesten in spe hun verbeelding de vrije loop laten gaan en de knuffel van hun dromen ontwerpen. De vijf meest unieke tekeningen werden door IKEA tot leven gebracht en gedoopt tot de tijdelijke collectie SAGOSKATT.

Uit de 87.000 ingezonden tekeningen, koos de IKEA jury na lang beraad vijf winnaars: van een roze eenhoorn die tussen de wolken leeft tot een ondeugend blauw monstertje. Kortom: een gezellige bende van denkbeeldige dieren, die meteen een glimlach op je gezicht toveren. 

 

Meer dan knuffelbare vriendjes

SAGOSKATT is méér dan een collectie schattige, zachte knuffels, het is spelen met een doel. In het kader van de ‘Speel mee en help’-campagne, schenkt IKEA immers de volledige wereldwijde aankoopprijs van de SAGOSKATT knuffels aan het goede doel. Zo schenkt IKEA België per verkochte knuffel €1 aan het IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding. Benieuwd welke initiatieven we in België steunen om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren, neem hier een kijkje.

Op die manier steunt IKEA lokale liefdadigheidsinstellingen die het recht van kinderen op spel en ontwikkeling promoten. Spelen is immers cruciaal voor kinderen om te leren contacten leggen, creëren, ontspannen, ontsnappen en de wereld verkennen. SAGOSKATT gaat dus echt om kinderen die kinderen helpen. ​ 

 

Een duik in de verbeeldingswereld van kinderen

De vijf winnende knuffels weerspiegelen duidelijk de oneindige verbeeldingskracht van kinderen overal ter wereld. Het kleurrijke blauwe monstertje, dat ook Monster heet, haalt volgens de designer voortdurend grappen uit en vertelt ook graag mopjes. Omdat Jimin uit Zuid-Korea graag met een haai wil zwemmen, ontwierp hij een fantasierijke haai met een grote bek en een kleurrijk lijfje. 

We blijven in de onderwaterwereld met Unda, het schattige gestippelde zeehondje van de hand van Natalia uit Polen. Unda kan niet enkel leuke kunstjes, maar is ook beste vriendjes met de vissen, waardoor ze er altijd eentje in haar buidel draagt. Een roze eenhoorn met felle staart en de stekelige egeldino, die in de jungle woont en graag fruit eet, maken dit gezelschap compleet. 

Ontdek hoe deze schattige knuffels tot leven kwamen in het persdossier.

Alle beelden in hoge resolutie zijn beschikbaar op de IKEA Media Gallery.

Voor productaanvragen en meer informatie, contacteer manongerlo@oona.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over IKEA Belgium

IKEA biedt goed ontworpen, functionele woninginrichtingsartikelen tegen betaalbare prijzen. IKEA werd in 1943 opgericht in Zweden en de IKEA Group telt vandaag 364 winkels in 30 landen. 158.000 medewerkers engageren zich voor onze visie om een beter dagelijks leven te creëren voor zo veel mogelijk mensen. De zorg voor mens en milieu maakt integraal deel uit van onze manier van zakendoen. IKEA ondersteunt permanent initiatieven die ondermeer kinderen en het milieu ten goede komen. IKEA is sinds 1984 in België actief en heeft 8 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Arlon, Gent, Liège, Wilrijk, Zaventem, Hasselt en Mons. Sinds 2018 zijn de producten van IKEA België ook online beschikbaar op IKEA.be. In België telt IKEA meer dan 4.480 medewerkers.